четвер, 27 липня 2023 07:41

Байден передав до Гааги докази російських воєнних злочинів – NYT

Байден передав до Гааги докази російських воєнних злочинів – NYT
Раніше американська влада не хотіла ділитися доказами з МКС. Фото: ОП

Президент США Джо Байден таємно наказав передати докази російських воєнних злочинів в Україні до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Це є показником великих зміни в американській політиці, пише The New York Times із посиланням на джерела.

Пентагон раніше побоювався створення прецеденту, що дозволить переслідувати американських військових. Рішення Байдена перекреслює цей багатомісячний опір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омбудсмен сказав, скільки цивільних заручників із України перебувають у полоні РФ

Точно не відомо, якою була мотивація президента США.

"Зазначається, що американські спецслужби зібрали інформацію, включно з деталями про рішення російських чиновників навмисно завдати ударів по цивільній інфраструктурі в Україні та примусово депортувати тисячі українських дітей з окупованої території. Вони вже ділилися деякими з цих доказів з українськими прокурорами, але утримувалися від того, щоб ділитися цим із Гаагою", – йдеться у статті.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової за співучасть у викраденні дітей з України.

Зараз ви читаєте новину «Байден передав до Гааги докази російських воєнних злочинів – NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі