пʼятниця, 03 лютого 2023 00:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден оголосить новий пакет військової допомоги з "розумними бомбами" – FT

Байден оголосить новий пакет військової допомоги з "розумними бомбами" – FT
Президент США Джо Байден збирається відправити українцям "розумні бомби". Фото: Кореспондент

Сполучені штати відправлять в Україну бомби наземного базування малого діаметра.

Вони будуть включені до нового пакету військової допомоги на суму майже $2,2 млрд, про який буде оголошено у п'ятницю, 3 лютого, повідомляє Financial Times з посиланням на обізнані у цьому питанні джерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дайте нам важку зброю, ми повернемо наше" ‒ Зеленський висловився про звільнення Криму

Дальність дії цих "розумних" бомб – 94 милі (майже 150 км), вони можуть запускатись кількома видами установок, у тому числі HIMARS. Вони подвоять нинішню дальність удару для українських сил.

До пакету також увійдуть компоненти протиповітряної оборони, додаткові боєприпаси та запчастини для систем, що вже знаходяться на полі бою.

Україна гідно тримає оборону на фронті. Але щоб максимально успішно наступати, їй потрібно більше різноманітної зброї, вважає екскомандувач військ Сполучених Штатів Америки в Європі, генерал у відставці Бен Годжес.

У міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки вирішили, що поки не надаватимуть Україні ракетні системи великої дальності ATACMS, заявив заступник міністра оборони США з питань політики Колін Кал.

Зараз ви читаєте новину «Байден оголосить новий пакет військової допомоги з "розумними бомбами" – FT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі