четвер, 19 січня 2023 09:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Позиція США може змінитися ‒ у Пентагоні розповіли, чому не дають Україні системи ATACMS

Позиція США може змінитися ‒ у Пентагоні розповіли, чому не дають Україні системи ATACMS
Заступник міністра оборони США з питань політики Колін Кал розповів про перспективи надання Україні систем ATACMS. Фото: mil.in.ua

У міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки вирішили, що поки не надаватимуть Україні ракетні системи великої дальності ATACMS.

Про це заявив заступник міністра оборони США з питань політики Колін Кал, повідомляє NBC News.

Водночас він назвав бої на сході України "виснажливою сутичкою" і запевнив, що США працюють над тим, щоб дати українцям інструменти, необхідні для прориву російської оборони.

"Бої справді жорстокі", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це капець русні" – військовий аналітик про 100 танків Leopard 2 для ЗСУ

Разом з тим посадовець Пентагону допустив, що позиція США щодо ATACMS може змінитися.

"Ми вважаємо, що українці можуть змінити динаміку на полі бою та досягти ефекту, якого вони хочуть, щоб відтіснити росіян, без ATACMS. Існують інші можливості, які дозволяють українцям вражати цілі", — сказав Кал.

Він також зазначив, що США поки не готові надати Україні танки Abrams. За словами посадовця, деякі системи будуть марними, "якщо їх складно обслуговувати або важко навчати війська для їхнього використання".

У Конгресі Сполучених Штатів Америки закликали адміністрацію Джо Байдена терміново передати Україні зброю. Зброя необхідна Україні для перемоги над окупантами у розв'язаній Росією війні", йдеться у заяві республіканців Майкла Маккола та Майка Роджерса, опублікованій на сайті Комітету із закордонних справ Палати представників.

Сполучені Штати можуть надати Україні озброєння, необхідне для повного звільнення окупованого Криму. Після кількох місяців обговорень з українськими офіційними особами адміністрація Джо Байдена починає визнавати, що Україна може потребувати сили, щоб завдати удару по окупантам у Криму, навіть якщо цей крок збільшить ризик ескалації, розповіли декілька американських чиновників на умовах анонімності виданню The New York Times.

Зараз ви читаєте новину «Позиція США може змінитися ‒ у Пентагоні розповіли, чому не дають Україні системи ATACMS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі