середа, 18 травня 2011 10:48

Азаров підганяє нардепів полегшити життя підприємцям

Азаров підганяє нардепів полегшити життя підприємцям

Уряд просить народних депутатів невідкладно розглянути законопроект про внесення змін до Податкового кодексу.

Про це на засіданні уряду сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

За його словами, уряд розглянув цей законопроект, після чого він був зареєстрований у ВР.

Прем'єр запевнив, що ці зміни до Податкового кодексу - це значний крок до того, щоб Україна вийшла на новий рівень економічної свободи.

"Ретельне обговорення з бізнесом дало відповідь практично на всі питання, які ставили перед владою підприємці. В цілому зміни до Податкового кодексу захищають робочі місця у малому та середньому бізнесі і будуть сприяти їх збільшенню. Скасовуються штрафні санкції за несплату єдиного соціального внеску платниками єдиного податку, нарахованого з липня 2010 року. Звільняють від такої сплати спрощенців, пенсіонерів, інвалідів", - уточнив Азаров.

За словами голови уряду, вдвічі зменшиться оподаткування доходів платників єдиного податку, отриманих від продажів продукції власного виробництва.

"На практиці треба прибрати чимало перешкод для ведення бізнесу. Протягом однієї доби з моменту розміщення на урядовому порталі гарячої лінії для малого та середнього бізнесу на електронну пошту надійшло 62 звернення від підприємців. Представники малого та середнього бізнесу скаржаться на свавілля та бюрократичні перепони з боку місцевих органів влади. Найбільше скарг надійшло з Одеської, Львівської, Херсонської областей та міста Києва. Підприємці також незадоволені діяльністю Державної податкової, митної служб, Міністерством внутрішніх справ, МНС. Але разом з тим люди налаштовані на конструктив", - зауважив прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Азаров підганяє нардепів полегшити життя підприємцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі