пʼятниця, 21 травня 2010 20:48

Азаров хоче спільний з СНД банк

Азаров хоче спільний з СНД банк

В уряді України зацікавлені в роботі спільного банку, який планують створити держави-учасники Співдружності незалежних держав (СНД), повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"У мене викликала інтерес робота спільного банку із статутним фондом $ 10 млрд", - сказав він на прес-конференції в Санкт-Петербурзі в п'ятницю.

Окрім цього, за словами прем'єра, його зацікавила можливість створення в СНД антикризового фонду, за рахунок якого Україна могла б отримати інвестиційні ресурси.

Крім того Азаров заявив, що Україна і Білорусь зможуть знайти розуміння в питанні тарифу на транспортування венесуельської нафти через територію України.

М.Азаров повідомив, що в рамках ради глав урядів країн-учасниць СНД він зустрівся з прем'єр-міністром Білорусі Сергієм Сидорським, де обговорював з ним це питання.

"Ми обговорювали таку можливість, і, як всього буває, Білорусь ставить питання про тариф на транспортування нафти і хоче його зниження. Ми ж навпаки хочемо, щоб наша залізниця працювала з прибутком. Але ми домовилися, що наші віце-прем'єри, що займаються цими питаннями Семашко (перший віце-прем'єр Білорусі Володимир Семашко - ред) і Клюєв (перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв - ред) вивчать це питання і намітять компроміс. Думаю, ми цей компроміс знайдемо", - сказав він.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче спільний з СНД банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі