пʼятниця, 01 квітня 2022 09:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Австралія надасть Україні бронетранспортери Bushmaster

Австралія надасть Україні бронетранспортери Bushmaster
Австралія надішле Україні бронетранспортери Bushmaster на запит Зеленського. Фото: pixabay.com

Австралія надішле Україні бронетранспортери Bushmaster місцевого виробництва на прохання президента Володимира Зеленського.

Допомогу відправлять військово-транспортними літаками Boeing C-17, заявив 1 квітня прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон, повідомляє CNN.

"Ми не просто відправляємо наші молитви, ми відправляємо нашу зброю, наші боєприпаси, нашу гуманітарну допомогу. Ми відправляємо все це і бронежилети. Збираємося відправити наші Bushmaster", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австралія запроваджує додаткові мита на весь імпорт з РФ і Білорусі

Таким чином Австралія відреагувала на прохання Зеленського, який у четвер під час виступу перед парламентом країни закликав надати Києву бронетранспортери.

"Ми повинні тримати озброєними тих, хто бореться із цим злом. У вас є дуже хороші БТР, які можуть істотно допомогти Україні, та інша техніка, що може зміцнити наші позиції в озброєнні", - сказав Зеленський.

Bushmaster IMV - австралійський колісний повнопривідний панцирний транспортер, розрахований на перевезення і підтримку відділення піхоти з дев'яти осіб із місцем для ще одного. Він повністю кондиціонований і може працювати автономно протягом трьох днів. Був створений для використання у пустельних районах північної Австралії.

Зараз ви читаєте новину «Австралія надасть Україні бронетранспортери Bushmaster». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі