субота, 20 лютого 2010 15:39

Янукович в день інавгурації відвідає матч "Шахтар" - "Фулхем"

Янукович в день інавгурації відвідає матч "Шахтар" - "Фулхем"

25 лютого о 10 годині, як це і затвердила раніше Верховна Рада, повинна відбутися інавгурація Віктора Януковича. І хоч ще йде суд за позовом Юлії Тимошенко за результатами виборів, в Партії Регіонів вже прикинули зразковий план вступу до посади нового президента.

"В Юлії Тимошенко шанси виграти суд нульові", - заявив "Сегодня" один з керівників ПР Борис Колесников. А від джерела в оточенні Януковича газеті став відомий його розпорядок дня на 25 лютого. Програма передбачається насичена.

З ранку Віктор Федорович помолиться в Києво-Печерській лаврі, а потім приїде у Верховну Раду, де прийме присягу. Його рука лежатиме на Євангелії. Після присяги Янукович відправиться на Банкову. Там до моменту прибуття вишикується рота почесної варти. Віктор Федорович як Верховний головнокомандуючий прийме рапорт у начальника Генерального штабу Івана Свіди.

Після пройде в президентські апартаменти, де у нього відбудуться двосторонні зустрічі з високими іноземними гостями. "Планується, що на присягу прибудуть президент Росії Дмитро Медведєв, держсекретар США Хіларі Клінтон і високий представник ЄС із зовнішньої політики баронеса Кетрін Ештон", - говорить джерело.

Проте в посольствах Росії і США, а також в представництві Єврокомісії в Києві сказали, що поки не можуть підтвердити цю інформацію. Також, за деякими даними, на інавгурацію приїде патріарх Кирило. Ясність з віп-гостями, ймовірно, буде після вердикту суду по виборах, коли вже стане остаточно відома дата інавгурації.

Після Банкової Янукович пройде в Будинок з химерами, де буде ланч у вузькому колі, а далі дасть великий прийом в Українському домі. Гостей пригостять стравами з української і старослов"янської кухні. "Сало всіх видів планується подавати, а ось ікри не буде. Криза на дворі. Потрібно економити. Що таке старослов"янська кухня? Ну, наприклад, розтягаї. Ні салютів, ні фейєрверків не буде", - розповіло джерело в ПР.

Планується, що цей день Янукович завершить в Донецьку на "Донбас Арені" - дивитиметься матч Кубка УЄФА між "Шахтарем" і британським "Фулхемом". Таким чином Янукович зокрема хоче висловити подяку донеччанам за їх незмінну підтримку на виборах.

Зрозуміло, що на інавгурацію в Раду і тим більше на урочистий прийом Юлія Тимошенко не прийде. Але не планує там бути і Віктор Ющенко, про що він вже повідомив на своїй прес-конференції. Регіоналів це, мабуть, дещо зачепило. "Ющенко знову показує свою дикість, - сказав нардеп від ПР Дмитро Табачник. - За останніх 60-70 років не приходили на інавгурацію своїх наступників тільки позбавлені влади президенти-диктатори.

Пригадаєте 2004 рік. Леонід Кучма і Леонід Кравчук погодилися прийти на інавгурацію Ющенка і сиділи в ложі. Інша справа, що Ющенко тероризував Верховну Раду з тим, щоб, не дай бог, їм не дали слова. Хоча вони хотіли виступити з короткими промовами, привітати його".

Зараз ви читаєте новину «Янукович в день інавгурації відвідає матч "Шахтар" - "Фулхем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі