понеділок, 15 лютого 2010 09:05

Янукович сподівається на нову коаліцію вже цього тижня

Янукович сподівається на нову коаліцію вже цього тижня

Віктор Янукович заявляє, що в питанні його президентства поставлено крапку, і незабаром будуть сформовані нові коаліція та уряд.

"На мій погляд, крапку поставив український народ 7 лютого, і це головне. Той процес, який зараз іде, - в рамках демократичних процедур і українського законодавства", - сказав він в інтерв"ю "Бі-Бі-Сі" днями.

"Безумовно, сьогодні треба якомога скоріше визначитись з формуванням нової влади, тобто уряду, нової коаліції в парламенті, і цей процес він також іде, непомітно, але він йде", - заявив Янукович.

"Я сподіваюся, що на наступному тижні (15-21 лютого), остаточно будуть прийняті ці рішення, і офіційні переговори будуть за короткий термін проведені і закінчені", - сказав він.

Янукович вважає, що прем"єр Юлія Тимошенко мала б визнати поразку на виборах і піти з посади.

"Безумовно, було б набагато краще і для політиків, і для держави, якби прем"єр-міністр визнала свою поразку і оголосила, що вона іде в опозицію. Вона б відкрила переговорний процес, який би наблизив початок нової влади", - заявив він.

"Він сьогодні повинен якомога скоріше розпочатись. Цього хочуть виборці, цього хоче світ. Наші партнери у світі чекають, щоб можна було якомога скоріше почати переговорний процес, визначитись по пріоритетним напрямкам співпраці з Україною. Це потрібно сьогодні усім", - заявив Янукович.

Він вважає, що роздільність суспільства, яку проявили останні вибори, викликана надмірною політизацією життя в Україні.

"Я вважаю, що занадто велика політизація, яка відбулася за останні 5 років в суспільстві, вона заважає сьогодні країні економічно розвиватись. І це неприродне явище для стану суспільства", - зазначив лідер Партії регіонів.

"На мій погляд, цього питання найближчим часом вже не буде. Я буду робити все для того, щоб переконати людей, що краще жити - краще, ніж погано жити. Тому, я буду намагатись щоб нова влада працювала ефективно, і в питаннях внутрішньої і зовнішньої політики", - заявив він.

"І це буде той приклад, який буде переконувати людей, що ми всі живемо на одній території, назва якої Україна. І заради України, заради будівництва сильної держави, треба об"єднуватись", - стверджує Янукович.

За його словами, відповіді на питання майбутнього і економіки "повинен дати вже новий уряд" - і "Україна повинна піти шляхом реформ".

Зараз ви читаєте новину «Янукович сподівається на нову коаліцію вже цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі