четвер, 03 червня 2010 10:45

Янукович посварився з Лукашенком

Янукович посварився з Лукашенком

Атмосфера українсько - білоруського міждержавного діалогу суттєво погіршалася.

За інформацію джерел, Мінськ, який ратифікував договір про державний кордон, не віддає ратифікаційні грамоти і вимагає від Києва виплати $130 млн. боргу, який нібито існує.

Видання нагадує, що минулої п`ятниці у Батурині Чернігівської області планувалося провести зустріч президентів України і Білорусі Віктора Януковича і Олександра Лукашенка. Обласна ДАІ навіть розповсюдила попередження про те, що дорога від білоруського кордону до Батурина буде перекрита, але візит так і не відбувся.

"Мінськ дав зрозуміти, що не має наміру завершувати процедуру ратифікації і набуття чинності угоди про держкордон. У таких умовах зустріч на вищому рівні не мала сенсу, і ми домовилися про її відміну", - пояснив український дипломат.

Конфлікт з Білоруссю здатний створити проблеми в діалозі про безвізовий режим між Україною і Євросоюзом, бо однією з умов успішних перемовин про безвізовий режим є демаркація кордону.

Найвірогідніший варіантом вирішення проблеми журналісти називають надання Білорусії тарифних пільг при прокачуванні венесуельської нафти по нафтопроводу "Одесса–Броди" на білоруські НПЗ.

Коммерсант-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович посварився з Лукашенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі