субота, 04 травня 2013 10:58

Янукович освятить паску в Криму - ЗМІ

Янукович освятить паску в Криму - ЗМІ
Віктор Янукович Фото: luxlux.net

Президент України Віктор Янукович імовірно на Великдень відвідає службу у Свято-Володимирському кафедральному соборі в Херсонесі. Цю інформацію поширили місцеві ЗМІ.

УНН вдалось дізнатись від працівників заповідника, що напередодні свята у заповіднику Херсонес Таврійський, який знаходиться у Севастополі, розпочалась підготовка до візиту президента України.

За інформацією ЗМІ, прихожан Володимирського собору вже попередили, що завтра будуть посилені заходи безпеки, охорона глави держави має намір встановити рамки металошукачів, тому всіх віруючих, бажаючих потрапити на богослужіння до храму, попросили приїхати раніше.

Володимирський собор в Херсонесі було закладено 1861 р. Його будівництво було завершено через 10 років, та опорядження інтер'єрів тривало ще до 1883 р. Під час Другої світової війни 1942 р. Володимирський собор зазнав сильних руйнувань: впав барабан з банею, провалились перекриття, в стінах з'явились тріщини, а вишукане оздоблення інтер'єру майже повністю загинуло. У 1998 р. почалися роботи з відродження храму. В ознаменування завершення основних будівельних робіт 28 липня 2001 р., в День Св. рівноапостольного князя Володимира, за участю лрезидентів України та Росії – Леоніда Кучми і Володимира Путіна – відбулося урочисте освячення і встановлення позолоченого хреста на баню відтвореного собору.

 

Зараз ви читаєте новину «Янукович освятить паску в Криму - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі