четвер, 05 червня 2008 16:30

Янукович наздоганяє Тимошенко. Опитування

Якби президентські вибори відбулися у середині квітня, то найбільші шанси отримати президентське крісло мала б Юлія Тимошенко - за неї готові були проголосувати 24% усіх опитаних, за Віктора Януковича - 23%, а за Віктора Ющенко - 10%; у порівнянні з попереднім опитуванням (у лютому цього року) ситуація практично не змінилася.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного з 4 по 13 квітня 2008 року.

За регіональним розподілом голоси розподілилися наступним чином: за Юлію Тимошенко готові проголосувати 42,2% опитаних у Західному регіоні, 33,2% - у Центральному, 16,1% - у Південному та 3,4% - у Східному; за Віктора Януковича віддали б свої голоси 44,8% опитаних у Східному регіоні, 33,6% - у Південному, 12,1% - у Центральному та 4% - у Західному; за Віктора Ющенка готові проголосувати 19,1% опитаних у Західному регіоні, 13,6% - у Центральному, 4,4% - у Південному та 1,8% - у Східному.

Якби відбувався другий тур президентських виборів і до списку кандидатів потрапили Віктор Янукович та Віктор Ющенко, більші шанси отримати президентське крісло мав би Віктор Янукович (за нього готові були б проголосувати 33% усіх опитаних, а за Віктора Ющенко - 27%).

Якби у другому турі виборів до списку потрапили б Віктор Янукович та Юлія Тимошенко, президентом обрали б Юлію Тимошенко (за неї готові були б проголосувати 38% опитаних, а за Віктора Януковича - 33%).

Якщо б до другого туру разом Юлею Тимошенко потрапив Віктор Ющенко, то за Тимошенко проголосували б 31% опитаних, а за Ющенка –13 %.

Таким чином, якщо б президентські вибори відбулися у квітні, то найбільші шанси стати президентом мала б Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наздоганяє Тимошенко. Опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі