четвер, 23 травня 2013 11:41

Янукович намагатиметься перекласти відповідальність за Тимошенко на інших — експерт

Янукович намагатиметься перекласти відповідальність за Тимошенко на інших — експерт
Олександр Потєхін. Фото: gazeta.ua

Президент Віктор Янукович намагатиметься перекласти відповідальність за ув'язнену екс-прем'єрку Юлію Тимошенко на інших.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Потєхін.

"Є такі делікатні питання, на які може відповісти один чоловік – президент країни. Я думаю, що будь-які спекуляції на цю тему – вони мало предметні", - висловив переконання експерт.

Окрім того, на його думку, на шляху президента Віктора Януковича до перемоги на президентських виборах 2015 року стоїть одна перешкода — ув'язнена екс-прем'єрка Юлія Тимошенко. "Справа в тому, що в політичному сенсі у нас зараз є один пріоритет - вибори 2015, а перебування Тимошенко у в'язниці весь час шкодить досягненню бажаного результату для Януковича, а саме — його перемозі Януковичу на президентських виборах 2015 року", - наголосив він.

Тому всі дії Януковича будуть спрямовані на вирішення цієї проблеми, але у площині власних інтересів. "Для того, щоб вигравати на виборах, то Тимошенко треба випускати. Чим раніше, тим краще. У вирішенні головної стратегічної задачі ця людина (Віктор Янукович — ред.) діє абсолютно власним інтересам, тому прогнозувати тут нічого не можливо", - наголосив він.

Також, політолог наголосив, що будь-хто погодився з тим, що Тимошенко необхідно випускати із в'язниці, проте Янукович шукатиме вирішення проблеми, намагаючись перекласти відповідальність на інших.

"Будь-хто, хто би не побоявся гніву Банкової, то той би сказав, що треба випускати Тимошенко. Якщо шукати натяк на раціональність в такій бездіяльності президента, то вона може знаходитися в тій площині, що якщо не хочуть підписувати Асоціацію, а просто хочуть перекласти відповідальність на інших", - резюмував Потєхін.

Нагадаємо, вчора глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські заявив, що звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко з-за грат залишається однією з умов для підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Він наголосив, що питання Тимошенко має вирішитися до саміту у Вільнюсі.

Зараз ви читаєте новину «Янукович намагатиметься перекласти відповідальність за Тимошенко на інших — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі