вівторок, 24 травня 2011 16:34

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Янукович і Ко працюють на Тимошенко - експерт

Янукович і Ко працюють на Тимошенко - експерт

Можливий арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко та арешт Юрія Луценко свідчить, що ситуація в країні переросла в політичну війну.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Зрозуміло, що політична боротьба вже переросла в політичну війну, але вона хоча б залишалася політичною війною. Коли правоохоронні органи використовують правоохоронні органи як інструмент як засіб ведення комунікації це вже нагадує не політичну війну, а війну звичайну" , - підкреслив політолог.

"Проблема полягає в тому, що триває радикалізація опозиції стосовно влади. Ми можемо стати свідками такого цікавого етапу в житті країни, коли опоненти будь-якої влади можуть намагатися її(владу-ред.) взяти причому будь-якими методами, а опоненти у свою чергу будуть так само адекватно відповісти. Отже ми відходимо від практики отримання влади через вибори", - додав Віталій Бала.

Політолог також зазначив, що своїми діями влада лише підвищує рейтинг екс-прем'єра Юлії Тимошенко "при тому, що сама Тимошенко на сьогоднішній день аж ніяк не була небезпечна для влади"

"Ті люди, які не підтримували Тимошенко можуть стати її прихильниками, а які вагалися можуть стати опонентами влади. Слід розуміти, що каталізуючи суспільство і піднімаючи температуру протистояння, потім, через вибори владі не варто розраховувати на суспільну підтримку подібних дій", - зауважив Бала

За його словами, влада Росії, наприклад, "розправлялася з опонентами за хорошої соціально-економічної ситуації".

"Але у випадку коли до соціального напруження додається політичне та ідеологічне напруження - це небезпечно, бо ситуація може вийти з-під контролю і ні влада, ні опозиція не зможуть керувати. І владі, в тому числі і Януковичу треба про це пам'ятати", - резюмував політолог.

Зараз ви читаєте новину «Янукович і Ко працюють на Тимошенко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі