понеділок, 30 жовтня 2006 17:12

Янукович хоче, щоб російський флот стояв в Україні після 2017 року

 

Прем"єр-міністр Віктор Янукович дає зрозуміти, що не виключає можливості продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України після закінчення його терміну у 2017 році.

Це випливає зі слів Януковича під час брифінгу, коли його запитали про можливість перебування ЧФ в Україні.

- Безумовно... Те, що вигідно Україні, ми завжди будемо стояти на боці національних інтересів, - сказав український прем"єр.

Янукович також повідомив, що виступає проти ув"язки ціни на газ для України із ціною оренди за базування Чорноморського флоту в Криму.

- Ми ні в якому разі не пов"язуємо ці питання. Це окремі питання. Є методологія розрахунків за оренду державного майна, і на основі цього відбуваються розрахунки за майно, яке експлуатує Чорноморський флот, - сказав він, додавши, що питання ціни на газ визначають "господарюючі суб"єкти", тобто "Газпром" і "Нафтогаз".

- Газові угоди підписують між господарюючими суб"єктами, і ні уряд України, ні уряд Росії, не можуть брати зобов"язання по цих господарюючих суб"єктах, - сказав Янукович, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче, щоб російський флот стояв в Україні після 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі