середа, 15 травня 2013 10:22

Антикорупційне бюро - черговий повітряний замок Яценюка - "регіонал"

Антикорупційне бюро - черговий повітряний замок Яценюка - "регіонал"
Фото: kherson-kherson.com

Нескінченне штампування антикорупційних органів навряд чи позбавить Україну корупції. Створювати ще один спецпідрозділ з боротьби із корупцією на базі існуючих спецпідрозділів з боротьби із корупцією - це повітряні замки Яценюка, дуже схожі на радянські нововведення на кшталт "економної економіки" або "солодкого цукру".

Таку думку висловив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Володимир Сальдо, передає прес-служба партії.

"Яценюк - чиновник із достатнім досвідом, щоб розуміти, що створити орган влади на зразок небесної канцелярії і доручити жменьці кришталево чистих і кришталево чесних його співробітників антикорупційні функції - чистий блеф, придуманий для маніпуляції громадською думкою. Де знайти 1500 таких "святих", і яким чином контролювати їх чесність, Арсеній Петрович навряд чи знає. Хіба що працевлаштує таким чином своїх родичів і контролюватиме на предмет корупційності політичних опонентів", - наголосив парламентарій.

Також він зазначив, що відповідальність за недостовірність даних, зазначених у деклараціях про доходи чиновників, уже передбачена українським законодавством. "Вимога про обов'язкове опублікуванні цих даних контролюється громадськими організаціями, яким люди довіряють набагато більше, ніж міфічним бюро, що плодяться для політичного піару. Можливо, наступним кроком Яценюка стане пропозиція про скасування товарно-грошових відносин і створення в Україні суспільства за принципом ізраїльських кібуців. Все це в історії вже було, і Арсеній Петрович зовсім не схожий на соціалістичного утопіста. Та й "малювати" утопію навіть заради власного політичного рейтингу - справа остання", - вважає Володимир Сальдо.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційне бюро - черговий повітряний замок Яценюка - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі