четвер, 12 вересня 2013 05:23

Андрухович напророчив Україні сепаратистські проблеми із президентом Тягнибоком

Андрухович напророчив Україні сепаратистські проблеми із президентом Тягнибоком
Юрій Андрухович. Фото: ukranews.com

Письменник і перекладач Юрій Андрухович заявив, що не варто ставитись до територіальної цілісності України як до "священної корови".

Про це митець сказав в ефірі телеканалу ТВі.

"Я просто вважав і вважаю, що не можна ставитися до територіальної цілісності і єдності як до певної догми, ніби це священна корова, яку ми не можемо взагалі піддати жодному сумніву", - наголосив Андрухович.

"Мені здається, що не може бути якоїсь такої теоретичної самоцілі, що от понад усім – територіальна цілісність і гідність", - додав Андрухович.

На його думку, якщо у певної частини суспільства виникне нагальна потреба від'єднатись, то цій частині суспільства треба забезпечити "це священне право".

Письменник також припустив, що якщо через кілька років президентом України стане лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, то на Сході України і в Криму зростуть сепаратистські настрої.

"А може, й ні. Але, в кожному разі, ми не повинні відразу кидатися як на щось абсолютно татуйоване, заборонене: ось цього не чіпай, це все якісь там московські проекти і так далі. Мені здається, швидше московським проектом є закривання очей на це все і заперечення тих протиріч і тих конфліктів, які нам притаманні і з якими справді щось треба робити", - наголосив Андрухович.

Зараз ви читаєте новину «Андрухович напророчив Україні сепаратистські проблеми із президентом Тягнибоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі