четвер, 29 травня 2014 11:35

Якщо зараз проводити вибори в Раду, то переможців визначатиме Путін - Сенченко

Якщо зараз проводити вибори в Раду, то переможців визначатиме Путін - Сенченко
Андрій сенченко. Фото: www.day.kiev.ua

Заступник глави Адміністрації президента нардеп з "Батьківщини" Андрій Сенченко називає чутками інформацію про розпуск коаліції.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Будь-які рухи до виходу із коаліції це аморально у країні яка воює. Нам сьогодні всім треба об'єднатися і допомогти новому президенту. Зараз ключове питання у кількох завданнях парламенту. Перше, якщо ми не змінимо закон про вибори, у разі розпуску ВР, матимемо повернення до влади сім'ї Януковича та їхніх прибічників. Якщо залишити мажоритарну складову, вони профінансують ці вибори і я гарантую, що в наступному парламенті будуть люди Януковича тільки не під назвою Партії регіонів. Тому готуючись до виборів ми маємо змінити закон", - наголосив Сенченко.

За його словами, треба не забувати, що у разі розпуску Верховної ради депутати не зможуть змінити Конституцію та децентрилізувати владу.

"Це означає, що ми відкладемо на невідомий термін "гасіння пожежі" на сході. Крім того ми не зможемо змінити бюджетний кодекс країни, а це означає, що ми не проведемо децентралізацію фінансів", - пояснив нардеп.

Він впевнений, що в умовах війни рейтинг провладних партій буде визначати президент Росії Володимир Путін.

"Тому що в нього є такий інструмент: більше "дров" (на Донбасі - ред.) - нижчий рейтинг у влади, менше — вищий. Ми що хочемо, щоб Путін проводив вибори в Україні? Такі речі треба чітко та публічно розказати нашим громадянам. Для того щоб прийняти таке рішення, яке підтримає суспільство", - зауважив Сенченко.

Зараз ви читаєте новину «Якщо зараз проводити вибори в Раду, то переможців визначатиме Путін - Сенченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі