пʼятниця, 10 січня 2014 22:21

Акціонери Deutsche Bank вимагають від дирекції розірвати стосунки з Олександром Януковичем

Акціонери Deutsche Bank вимагають від дирекції розірвати стосунки з Олександром Януковичем
Фото: mignews.com.ua
Проект "Статки Януковича", який публікує інформацію та схеми збагачення президента України Януковича, його сина Олександра та найближчого оточення, отримав першу реакцію депутатів Європарламенту, а також громадськості в США і країнах Євросоюзу.

Про це в інтерв'ю телепрограмі "Питання національної безпеки" розповіла виконавчий директор Центру протидії корупції Дар'я Каленюк, повідомляє investigator.org.ua.

"Був пікет у Франкфурті, у Deutsche Bank, який організували українці. Deutsche Bank обслуговує структури Януковича-молодшого*. Мета пікету - сказати Deutsche Bank, щоб він не співпрацював з "Всеукраїнським банком розвитку". Також нам писали акціонери Deutsche Bank - громадяни Німеччини з подякою за нашу інформацію. Вони направляли листи від себе до керівників Deutsche Bank, щоб банк як відреагував", - розповіла Д.Каленюк.

Крім того, за її словами, канадські громадські діячі звернулися до парламенту Канади з проханням почати використовувати стандарти FATF (Міжнародної організації по боротьбі з відмиванням грошей), які зобов'язують банки перевіряти джерела походження підозрілих грошей на рахунках політичних діячів, а також застосовувати інструменти персональних санкцій, таких як заморожування незаконних активів чиновників.

"Це займає час - втілити в життя інструмент, але процес уже запущений. Ми не можемо безпосередньо дізнатися від правоохоронних органів і від банків країн Європи і США, почали вони впровадження і заблокували щось, тому що ця інформація є конфіденційною - банківська таємниця, або таємниця слідства. І наша комунікація йде в одному напрямку. Але ми переконані, що процес зрушив з місця", - говорить Дар'я Каленюк.
Зараз ви читаєте новину «Акціонери Deutsche Bank вимагають від дирекції розірвати стосунки з Олександром Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

93

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі