пʼятниця, 19 січня 2024 09:35

Адмірал НАТО попередив про неминучість війни з РФ

Адмірал НАТО попередив про неминучість війни з РФ
Адмірал НАТО попереджає про війну з Росією у наступні 20 років. Фото: pixabay.com

У наступні 20 років розпочнеться війна країн НАТО із Росією, яка сильно торкнеться звичайних людей. Країнам Альянсу не слід думати, що вони продовжать жити у мирі.

Потрібно готуватися до війни з РФ, заявив очільник військового комітету НАТО, нідерландський адмірал Роб Бауер, передає Daily Telegraph.

"Ми повинні усвідомити, що те, що ми живемо в стані миру, - це не щось, що само собою зрозуміле. І саме тому ми готуємося до конфлікту із Росією. Але дискусія набагато ширша. Це і промислова база, і люди, які повинні зрозуміти, що вони відіграють певну роль", - цитує Бауера п'ятничний номер британської газети, яка винесла на першу смугу заголовок "НАТО попереджає про війну з РФ у наступні 20 років".

Бауер похвалив шведську владу за попередження громадянам, що потрібно готуватися до війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Столтенберга натякнули, чи запросять Україну в НАТО на літньому саміті

"З цього треба розпочинати. З усвідомлення, що не все можна спланувати і не все буде бездоганним наступні 20 років", - сказав адмірал.

Наступного тижня НАТО розпочинає масштабні навчання Steadfast Defender 2024, в яких візьмуть участь близько 90 тис. військовослужбовців. Ці навчання триватимуть до травня. Останніми навчаннями подібного масштабу були Reforger іще за часів Холодної війни в 1988 році за участю 125 тис. учасників.

У Міноборони Литви прокоментували публікацію таблоїду Bild про підготовку НАТО до війни з Росією. Доки в Україні тривають інтенсивні бої, країна-агресорка не має ресурсів на відкриття другого фронту, заявили там.

Таблоїд Bild нещодавно написав про нібито таємний документ міністерства оборони ФРН, у якому міститься припущення про ескалацію між НАТО і РФ у лютому цього року і зіткнення у 2025 році з російськими військами у районі країн Балтії. Bild написав, що цей сценарій є легендою навчань НАТО.

Тим часом Естонія підготувала план військової стратегії для країн Заходу, щоб допомогти Україні виграти війну за три роки. Головною умовою є консолідація усіх країн.

Зараз ви читаєте новину «Адмірал НАТО попередив про неминучість війни з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі