середа, 17 січня 2024 13:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Війна з НАТО: Литва оцінила ресурси РФ для відкриття другого фронту

Війна з НАТО: Литва оцінила ресурси РФ для відкриття другого фронту
На повідомлення про можливу війну між НАТО і Росією відповіло Міноборони Литви. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У Міноборони Литви прокоментували публікацію таблоїду Bild про підготовку НАТО до війни з Росією.

Доки в Україні тривають інтенсивні бої, країна-агресорка не має ресурсів на відкриття другого фронту, заявили там, пише Delfi.

"Поки не завершилися бої в Україні, важко припускати, що Росія перерозподілить пріоритети і почне згуртовувати сили в інших напрямках. Водночас Кремль планує довгострокове збільшення сил у західному напрямку. Для цього розроблено плани з розширення інфраструктури та військових частин, проводять інфраструктурні зміни, ділять сфери командування", - вважають у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина надасть Україні €7 млрд військової допомоги - Шольц

За даними литовського міністерства, наразі пріоритет Росії - не програти у війні з Україною.

За даними Bild, Бундесвер готується до можливої гібридної атаки з боку РФ на східний фланг НАТО в лютому поточного року. Кульмінацією нібито стає розміщення сотень тисяч солдатів НАТО і початок війни влітку 2025 року.

Таблоїд Bild нещодавно написав про нібито таємний документ міністерства оборони ФРН, у якому міститься припущення про ескалацію між НАТО і РФ у лютому цього року і зіткнення у 2025 році з російськими військами у районі країн Балтії. Bild написав, що цей сценарій є легендою навчань НАТО.

Тим часом Естонія підготувала план військової стратегії для країн Заходу, щоб допомогти Україні виграти війну за три роки. Головною умовою є консолідація усіх країн.

Зараз ви читаєте новину «Війна з НАТО: Литва оцінила ресурси РФ для відкриття другого фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі