середа, 15 червня 2011 10:08

Яценюк думає, що депутати "ліпитимуть" нову пенсійну реформу

Яценюк думає, що депутати "ліпитимуть" нову пенсійну реформу

Верховна Рада може проголосувати за цілий ряд положень з неурядових законопроектів

Таку думку в ефірі 5 каналу озвучив "нунсівець" Арсеній Яценюк.

"Так як сьогодні проходило голосування... За включення до порядку денного всього 229 голосів фактично має урядовий законопроект. Тому я не виключаю, що цілий ряд положень з альтернативних законопроектів можуть бути проголосовані", - зазначив він.

Екс-спікер парламенту нагадав,  що крім урядового законопроекту до порядку денного включили ще два законопроекти з пенсійними реформами.

"Автор одного з них - я", - додав він.

Коментуючи заяву лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова про те, що депутати не ухвалюватимуть законопроект, який порушує Конституцію, Яценюк зазначив, що у них є варіант проголосувати за його законопроект, який "не знижує пенсії і не порушує Конституцію".

Депутат уточнив, що його законопроект пропонує ввести оподаткування пенсій, які перевищують десять мінімальних заробітних плат.

В пропонованому урядом "пенсійному" законопроекті передбачене фактичне скасування більшості пільг для багатьох категорій громадян. Експерти не виключають, що норма про обмеження VIP пенсій, в разі ухвалення документу буде скасована у Конституційному суді. 

Зараз ви читаєте новину «Яценюк думає, що депутати "ліпитимуть" нову пенсійну реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі