вівторок, 17 жовтня 2023 07:52

"Я не піду у відставку" - президентка Грузії про імпічмент

"Я не піду у відставку" - президентка Грузії про імпічмент
Президентка Грузії не планує відставку попри рішення Конституційного суду. Фото: eastnews.ua

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі планує залишитися на посаді попри рішення Конституційного суду.

Лідер владної партії "Грузинська мрія" Іраклій Кобахідзе заявив, що Зурабішвілі має сама піти у відставку, пише "Ехо Кавказу". Після цього президентка виступила із надзвичайною заявою.

"Я нікуди не піду. Не піду у відставку, не піду у відставку", - двічі повторила Зурабішвілі для керівної партії.

За словами президентки, країна, в якій немає жодного балансу між гілками, не може вважатися демократичною країною.

"Сьогодні європейське майбутнє та демократія були вбиті одним каменем. Це спроба "Грузинської мрії", але час "Мрії" мріяти минув. Нехай самі думають, яка Саломе Зурабішвілі була для них кращою. Мене це не цікавить. Мене цікавить, де я більше корисна цій країні - як вільний політик чи як президент, який продовжить свій мандат. Це покаже найближче майбутнє", - заявила Зурабішвілі.

Вона подякувала всім, хто її підтримує, і закликала "боротися разом до кінця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правляча партія Грузії не натиснула кнопки про визнання Росії диктатурою

"Усе суспільство об'єднане на цьому європейському шляху. Разом ми досягнемо цього результату. Перший результат буде наприкінці року, хто б не заважав цьому зсередини. А наприкінці наступного року буде вже наступний етап. Попереду у нас рік-півтора, і ми всього цього досягнемо. Нехай ніхто не втрачає надію. Ми також досягнемо вільних виборів. Ми все зможемо зробити разом", - наголосила політикиня.

Вона також оголосила, що має намір бути присутньою в парламенті, коли керівна партія проводитиме голосування за її "антиєвропейський імпічмент".

"Я піду до парламенту. І буду там поруч із цими чоловічками. Ніхто не знадобиться мені для підтримки. Вийду, якщо мені дадуть слово, якщо ні, то все одно вийду і скажу все, що треба сказати", - додала Зурабішвілі.

Конституційний суд Грузії ухвалив висновок за поданням про імпічмент президента Саломе Зурабішвілі.

Судді визнали, що вона здійснила поїздку до Європи з порушенням Конституції країни. За таке рішення проголосували шість із дев'яти суддів.

Зараз ви читаєте новину «"Я не піду у відставку" - президентка Грузії про імпічмент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі