неділя, 15 жовтня 2023 09:28

Правляча партія Грузії не натиснула кнопки про визнання Росії диктатурою

Правляча партія Грузії не натиснула кнопки про визнання Росії диктатурою
Голова делегації "Грузинської мрії" в ПАРЄ Іраклія Чіковані заявив, що частина представників його партії перебувають у Польщі спостерігачами. Фото: radiosvoboda.org

Члени правлячої у Грузії партії "Грузинська мрія" не голосували за резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи про визнання країни-агресорки Російської Федерації диктатурою і яка закликає не визнавати президента РФ Володимира Путіна легітимним після завершення його поточної каденції.

Резолюцію ПАРЄ підтримала представниця грузинської опозиційної партії "Громадяни" Кетеван Туразашвілі. Про це повідомив сайт "Ехо Кавказу".

Голова делегації "Грузинської мрії" в ПАРЄ Іраклія Чіковані заявив, що частина представників партії влади перебувають спостерігачами у Польщі, де 15 жовтня відбуваються парламентські вибори.

Також заявив, що він "мав інші справи", які нібито затримали його у Страсбурзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо росіян не вигнати з України, то російський чобіт топтатиметься в країнах Балтії і Грузії - Зурабішвілі

"Якщо ми обговорюємо щось із РФ або говоримо про щось, то це відбувається лише з одного завдання - відновлення нашої територіальної цілісності та становище наших співгромадян на окупованих територіях", - сказав Чіковані.

На запитання, чи є РФ диктатурою, представник партії влади в Грузії відповів, що у Росії "є проблеми, пов'язані з повноцінною дією демократії".

Це не перший випадок, коли правляча партія Грузії не підтримує резолюцію ПАРЄ. Минулого року вони не приєдналися до заклику визнати РФ терористичною державою.

13 жовтня ПАРЄ визнала Росію диктатурою. Також Асамблея закликала всі держави Ради Європи не визнавати легітимність Путіна після завершення його чинного терміну.

Минулого року ПАРЄ ухвалила резолюцію, в якій російський режим назвали терористичним.

Зараз ви читаєте новину «Правляча партія Грузії не натиснула кнопки про визнання Росії диктатурою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі