середа, 18 грудня 2013 18:38

17 грудня Янукович змінив хід історії - Тимошенко

17 грудня Янукович змінив хід історії - Тимошенко
Юлія Тимошенко. Фото: www.tymoshenko.ua

Домовленості між президентом України Віктором Януковичем і Володимиром Путіним в стратегічній перспективі призведуть до втрати державного суверенітету України.

Про це йдеться у заяві екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яку оприлюднив її захисник Сергій Власенко в середу у Харкові.

"Суть домовленостей між Януковичем і Путіним значно ширше і складніше, ніж банальні угоди, які частково пред'явлені Україні та світу. Результати цих домовленостей будуть втілюватися в життя, крок за кроком у довгостроковій стратегічній перспективі аж до створення єдиного державного утворення з повним домінуванням Росії і поступовим поглинанням нашого державного суверенітету", - зазначає екс-прем'єр у заяві.

На думку Тимошенко, документи, підписані в Москві, значно гірше, ніж "просто вступ до Митного Союзу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московські угоди не викличуть нових протестів — політолог

"17 грудня 2013 Віктор Янукович змінив хід історії, підписавши пакет публічних і непублічних документів з Володимиром Путіним. Він усвідомлено передав Україну під політичний, військовий, енергетичний, фінансовий і економічний контроль Російської Федерації... Те, що зробив Янукович 17 грудня 2013 р., значно гірше , ніж просто вступ до Митного Союзу. Вже зараз відбулися перші незворотні зміни. Одне з них полягає в тому, що у Януковича більше немає політичної волі приймати будь-які самостійні рішення на міжнародній арені. Як наслідок, з 17 грудня будь-які кроки Україна в європейському напрямку, в тому числі і підписання Угоди між Україною та Євросоюзом, вже неможливі. 17 грудня 2013 Янукович анулював Україну як самостійного суб'єкта, як потенційного учасника міжнародної політики і передав всі рішення міжнародного рівня, які стосуються України в руки Володимира Путіна", - йдеться в заяві.

Тимошенко переконана , що доповнення до контракту, підписану "Газпромом" і " Нафтогазом" означає повернення політичної ціни на газ замість ринкової, а наданий Російською Федерацією кредит фактично нівелює "знижки" на газ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни випустять свій "Mercedes" на основі президентського лімузина

"Вже очевидно, що після 17 грудня в Україну будуть припинені всі програми зі створення енергонезалежності України від Російської Федерації, тому що в Україні замість єдино можливою ринкової ціни на газ усвідомлено повернули політичну ціну в пакеті з відмовою України від диверсифікації у всіх енергетичних сферах. Модернізація країни знову зупинилася. Після підписання Угоди 17 грудня для України російський газ не стане дешевше, тому що в річному перерахунку відсотки, які наша країна платитиме за 15 мільярдний кредит будуть порівнянні з отриманими "знижками" на газ, але підписаний 17 грудня пакет угод з кожним роком буде нас все глибше втягувати в фінансове та енергетичне рабство, з якого не буде простих виходів", - йдеться в заяві.

Зараз ви читаєте новину «17 грудня Янукович змінив хід історії - Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі