середа, 18 грудня 2013 17:31

"Майданний" супротив українців ніяк не похитнув економіку - експерт

"Майданний" супротив українців ніяк не похитнув економіку - експерт
Євромайдан не вплинув на економіку, каже експерт.

Протести в Україні, які тривають вже не один тиждень, не позначилися на економіці України, що стангує з інших причин.

Про це розповів президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий у ефірі "Ера-FM".

"Тенденції попередніх років зберігаються. І ці три тижні "майданного" супротиву населення не позначилися на сталих процесах скорочення виробництва, продажів продукції, падіння купівельної спроможності громадян, скорочення кількості робочих місць", - сказав Лановий.

Він прогнозує, що державний бюджет на 2013 рік не буде виконаний.

"Доходи бюджету значно нижчі, ніж планувалося. Бюджетникам не платять премії, надбавки, а декого навіть перевели на півставки. Тобто влада усіма способами скорочує видатки", - зазначив Лановий.

Експерт наголосив, що Міністерство доходів і зборів "викручує руки" бізнесу.

"Деякі бізнесмени виплатили свої зобов'язання на півтора року вперед. Уявляєте, з чого ми починатимемо наступний рік, якщо майже ніхто не платитиме податків?" - наголосив Лановий.

Нагадаємо, тривалі і масштабні народні протести в Україні можуть призвести до різкого збільшення попиту на валюту. Таку думку опублікували експерти міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.

Зараз ви читаєте новину «"Майданний" супротив українців ніяк не похитнув економіку - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі