четвер, 30 червня 2011 15:54

Влада і опозиція вляпалися у мляву історію — експерт про суд над Тимошенко

 Влада і опозиція вляпалися у мляву історію — експерт про суд над Тимошенко

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко буде затягувати судовий процес, який розпочався у Печерському суду Києва

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповіла керівник московського Центру дослідження проблем країн СНД, авторка книги "Антропология власти. Юлия Тимошенко" Тамара Гузенкова.

"Тимошенко намагатиметься вимотувати противника, хоча й сама вимотається, - наголосила експерт. - Вона зовсім не зацікавлена, щоб було швидко прийняте рішення не на її користь. Тому тягнутиме час, привертатиме увагу до власної персони, щоб влада врешті махнула рукою й сказала: "Та ну її! Обридла, хай іде куди хоче".

На думку Гузенкової, під час нинішнього судового процесу Тимошенко грає роль опозиційного політика, якого ображає і намагається усунути з політичної арени діюча влада.

Експерт також переконана, що Тимошенко прагне показати небезпечним гравцем та опонентом для Януковича.

"У своїй риториці і аргументах екс-прем'єрка часто повторює свою стилістику початку 2000-х років після тодішнього ув'язнення. Коли її звинувачують у фінансових і економічних порушеннях, вона категорично відходить від суті проблеми і наполегливо переводить усе в політичну сферу. Відтак формулює дві-три ідеологеми про її переслідування за політичними мотивами. Тому прості обивателі втрачають предмет судового спору і думають лише одне: "Посадять Юлю чи не посадять, переслідують чи не переслідують, правильно роблять чи неправильно?", - додала Гузенкова.

За словами експерта, у штабі Тимошенко іде серйозна прихована робота, щоб залучити на свій бік міжнародне співтовариство і авторитетних борців за права людини і опозиції.

"Свого ресурсу не вистачає. І ось уже бачимо заклопотані її долею виступи американців і європейців. Але чи вистачить у партії "Батьківщина" впливу, щоб цей ресурс використати сповна, сказати важко. Поки що спостерігаємо мляву і непривабливу історію, в яку вляпалися і влада, і опозиція", - підкреслила експерт.

Повністю інтерв'ю Тамари Гузенкової читайте у п'ятничному номері "Газети по-українськи".

Зараз ви читаєте новину « Влада і опозиція вляпалися у мляву історію — експерт про суд над Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі