пʼятниця, 24 квітня 2009 12:38

Портнов: "Тимошенко в Росії поважають, але проблема є"

 Портнов: "Тимошенко в Росії поважають, але проблема є"

На зустрічі Тимошенко з Путіним, яка запланова на 29 квітня, газові питання розглядатимуться виключно з урахуванням національних інтересів України. Про це заявив бютівець Андрій Портнов в інтерв"ю журналу Профіль.

Він не захотів прогнозувати, чи можливе послаблення напруги між Росією і Україною після підписанняв Брюсселі газової декларації України та ЄС, внаслідок чого Росія виявилася відрізаною від української газової труби.

"Юлію Тимошенко в Російській Федерації поважають, але проблема є, - сказав Портнов.

Візит до Москви покаже реальну ситуацію

"Партнерів поважають, якщо вони виконують свої зобов"язання. На жаль, надійним партнером ми зараз себе не показуємо", - додав він.

На думку Портнова, Україна може бути таким партнером або коли матиме президента, який спирається на парламентську більшість, або якщо в парламенті буде більшість в 300 голосів, яка долає вето президента.

"Тоді з"являться хоч якийсь центр впливу для ухвалення рішень і партнери, з якими можна домовлятися, і потім питати з них. Але до цього моменту у будь-якому випадку ще повинен пройти деякий час, а проблеми з Росією потрібно вирішувати вже сьогодні. Отже саме візит до Москви і покаже реальну ситуацію", - сказав бютівець.

На питання, чи є між Путіним і Тимошенко людське взаєморозуміння, особистісний контакт, Портнов відповідати не захотів: "Якщо я відповім, ви зробите з цього сенсацію...", - сказав він.

За матеріалами: Профіль, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину « Портнов: "Тимошенко в Росії поважають, але проблема є"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі