середа, 04 січня 2017 00:30

Зі США вислали 35 російських дипломатів

29 грудня Сполучені Штати Америки оголосили про нові санкції проти Росії. З країни вислали 35 російських дипломатів. Росіянам заборонили користуватися двома своїми дипломатичними установами в Нью-Йорку та Меріленді. Причиною цього стали хакерські атаки росіян на ключові американські відомства під час президентської виборчої кампанії.

Міністерство закордонних справ РФ запропонувало президенту Володимиру Путіну вислати 35 американських дипломатів із країни. Той заявив, що не робитиме цього.

— Будь-яке загострення американсько-російських відносин вигідне для України, — каже історик і ­дипломат 67-річний Олександр ПОТЄХІН. — Нам потрібна політична підтримка США. Росія поважає тільки силу. Підуть на поступки лише, коли їм прищемлять хвоста. У Москви немає жодних козирів. Може лякати тільки своєю непередбачуваністю.

Є стурбованість щодо деяких нерозважливих висловлювань новообраного президента США Дональда Трампа. Вважає, що українськими справами має займатись Європа. Але Росія демонструє абсолютно недружню політику до Штатів. Путін торгуватиметься за скасування санкцій. Але Трамп — не та людина, яка робитиме подарунки. Далі побачимо неочікувані дії — як з боку Путіна, так і з боку Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Зі США вислали 35 російських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі