четвер, 24 травня 2007 18:57

Замість зустрічі з президентом прем"єр подався на футбол

Останні переговори між президентом Віктором Ющенком, 53 роки, та прем"єр-міністром Віктором Януковичем, 56 років, відбулися позавчора ввечері. Після кількагодинної розмови Янукович поїхав із секретаріату на зустріч із другим заступником держсекретаря США з питань Європи і Євразії Девідом Креймером. Після цього прем"єр мав повернутися й продовжити розмову з президентом.

Однак за дві години Янукович з"явився в Донецьку на футбольному матчі між "Шахтарем" і "Динамо". Телеглядачі могли бачити його разом із власником донецького клубу, нардепом-"регіоналом" Ринатом Ахметовим.

Побачила країна за дві години й Віктора Ющенка. У своєму телезверненні президент розповів про "антиконституційну діяльність скомпрометованого Конституційного суду". Ющенко доручив Генпрокуратурі дати правову оцінку ситуації, яка склалася в КС. Він також звернувся до Верховного суду із проханням "вжити невідкладних заходів, щоб припинити практику використання судових рішень у політичних цілях".

Засідання так і не розпочалося, бо не прийшли інші вісім суддів

А вчора зранку рота Управління держохорони взяла під варту будівлю Конституційного суду. Не пускали всередину суддів, яких раніше звільнив Ющенко — Валерія Пшеничного, Сюзанну Станік та Володимира Іващенка. За день до цього Шевченківський суд Києва заборонив їм трьом виконувати обов"язки суддів КС. Однак за допомогою народних депутатів від владної коаліції ці судді таки прорвалися до будівлі КС. Проте засідання так і не розпочалося, бо не прийшли інші вісім суддів.

За годину після цього президент удруге протягом двох днів змінив начальника Управління державної служби охорони. Минулої середи він призначив Петра Опанасенка замість Петра Плюти. А вчора — звільнив Опанасенка і призначив Валерія Гелетея, який до цього був начальником  Головного управління Секретаріату президента з питань діяльності правоохоронних органів.

Водночас учора до обіду ані Генпрокуратура, ані Верховний суд не відреагували на звернення президента. В обід Ющенко звільнив із посади генпрокурора Святослава Піскуна. Його указ зачитав  на колегії Генпрокуратури секретар Ради національної безпеки і оборони Іван Плющ.

Верховний суд очолює зараз колишній соратник Юлії Тимошенко Василь Онопенко.

Зараз ви читаєте новину «Замість зустрічі з президентом прем"єр подався на футбол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі