пʼятниця, 03 червня 2011 03:45

Закон про червоний прапор оскаржують у суді

Позов до Вищого адмінсуду подав на президента та Верховну Раду тернополець 31-річний Степан Барна. Вимагає скасувати закон, який зобов'язує органи місцевої влади використовувати червоні прапори з державним під час святкування Дня перемоги.

— Цей закон суперечить 20-й статті Конституції — фактично державний і червоний прапор зрівняли у правах, — пояснює Степан Барна. Він — помічник нардепа-"нунсівця" В'ячеслава Кириленка та депутат Тернопільської облради від партії "За Україну!" — Згідно з тієї ж 20-ю статтею, рішення про використання державної символіки має прийматися тільки конституційною більшістю в 300 голосів, а воно було прийняте простою більшістю. Закон про червоний прапор порушує укази президента від 1993 року про зняття символіки тоталітарного режиму та від 2001-го про ліквідацію зображень символів Радянського Союзу.

Торік на президента позивався житель Хмельницького юрист-пенсіонер Володимир Волосюк. Просив змусити главу держави публічно вибачитися за заперечення Голодомору як геноциду українського народу. Печерський суд та Апеляційний суд Києва відмовили Волосюку в задоволенні позову.

Зараз ви читаєте новину «Закон про червоний прапор оскаржують у суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі