субота, 21 липня 2012 00:15

Біля Українського дому працюватиме інформаційний стенд

18 липня активісти, які під Українським домом у Києві протестували проти мовного законопроекту, припинили голодування. Акцію продовжуватимуть у вигляді різних заходів під керівництвом громадських організацій. Про це розповідає представник Комітету захисту української мови "Український дім" Тарас Пушкар, 28 років.

— Ми прийняли колективне рішення припинити голодування. Будемо збиратися раз-двічі на тиждень. А якщо треба, мобілізуємося і знову почнемо масштабну акцію. Протягом наступних тижнів на політичному полі не буде жодних подій. Депутатів, президента і всіх, на кого спрямована акція, немає. Продовжувати голодування не було сенсу. Подумали, що варто переходити на іншу форму активності.

У чому вона полягатиме?

— Зараз відбуваються багато акцій по регіонах. Кримом та центральними і східними областями поширюється правдива інформація про депутатів, які там балотуються і які у Верховній Раді голосували за цей законопроект. Це так звана "Акція помсти за розкол країни". Біля Українського дому працюватиме інформаційний стенд із кількома черговими, але без голодувальників. Там залишилися кілька людей, які відмовляються від їжі, щоправда, декого з них організатори виключили за деструктивну поведінку.

Чому вони продовжують голодувати?

— Ми прийняли спільне рішення А сьогодні дехто змінив думку.

Ви розчаровані, що не вдалося добитися виконання своїх вимог?

— Звісно, дуже прикро. Люди підривали здоров'я. Ми побачили цілковите ігнорування з боку влади. Та коли "швидка" забрала п'ятьох, ми подумали, що продовження наших дій може призвести до ще гірших наслідків. Краще відкласти акцію до моменту, коли почнуться якісь процеси.

3

видання українською мовою продають на розкладці преси у фойє столичної станції метро Лук'янівська 19 липня. Це газети "Україна молода", "Газета по-українськи" та журнал "Український тиждень". Усього на вітрину виставлені 592 видання. Є одна газета англійською мовою — "Київ віклі". Решта 588 — російською.

 

Зараз ви читаєте новину «Біля Українського дому працюватиме інформаційний стенд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі