четвер, 23 серпня 2012 00:00

"Виступаю за надання російській мові статусу другої державної"

Передвиборну програму президента Віктора Януковича та її виконання коментує провідний експерт Центру Разумкова 42-річний Павло Розенко.

"Проведення системних реформ"

— За два з половиною роки риторика щодо реформ була постійною. Однак жодної системної реформи не провели. Задекларований курс здійснювали тільки на словах.

"Гарантую щорічне зростання ВВП"

— Валовий внутрішній продукт зростає. Але яка його динаміка? У першому півріччі 2012 року — плюс 2 з чимось відсотки. А за перший квартал 2010-го, коли працювали ще так звані "попєрєдніки", ВВП збільшився на 4,5 відсотка.

"Доб'юся прийняття нового Податкового кодексу, зроблю Україну найбільш інвестиційно привабливою у Східній Європі. Зокрема, буде оголошено податкові канікули для малого бізнесу на п'ять років"

— Сьогодні Україна в рейтингах свободи ведення бізнесу посідає позицію далеко після 150 місця. Й опускається далі. Нічого з обіцяного не відбулося.

"З 2011 року при народженні першої дитини українська родина отримуватиме 25 тисяч гривень, другої — 50 тисяч, третьої та кожної наступної дитини — по 100 тисяч гривень. Раз і назавжди викореню ганебну практику поборів із хворих за отримання медичних послуг"

— Були кілька соціальних зобов'язань. І жодного президент не виконав. Це стосується й одноразової допомоги при народженні дитини. Її розмір збільшили, але й термін видачі зріс удвічі. Раніше допомогу матері незалежно від кількості дітей отримували від 1 до 3 років, зараз — від 3 до 6 років. Унаслідок інфляції людина, в якої двоє чи троє дітей, через п'ять-шість років отримує фактично копійки. Адже цю допомогу не індексують.

"Виступаю за надання російській мові статусу другої державної"

— Практично виконано.

"Гарантую перехід на контрактну армію з 2011 року"

— Уся армійська реформа звелася до активного розпродажу майна, приватизації земельних ділянок і власності Збройних сил.

"Відновлю дружні та взаємовигідні відносини з Російською Федерацією, країнами СНД, забезпечу стратегічне партнерство зі США, Євросоюзом"

— За останні два з половиною роки українська влада пересварилася з усіма. Сьогодні в нас немає жодного партнера ні на Заході, ні на Сході. Росія нас ігнорує. Добитися зниження ціни на газ Янукович не зміг.

Зараз ви читаєте новину «"Виступаю за надання російській мові статусу другої державної"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі