пʼятниця, 15 лютого 2019 05:05

"Відповідальність за країну — це відповідальність найбільшої ваги. Все мусить бути прораховано до цифри і літери"

Автор: ОЛЕКСАНДР ПРОКОПЕНКО
  Лідер партії ”Батьківщина” Юлія Тимошенко: ”Епоха стагнації, руйнації і безладу повинна закінчитися. А розпочатися епоха становлення, процвітання, перемог, миру, економічного зростання і щастя наших людей. І я в це вірю”
Лідер партії ”Батьківщина” Юлія Тимошенко: ”Епоха стагнації, руйнації і безладу повинна закінчитися. А розпочатися епоха становлення, процвітання, перемог, миру, економічного зростання і щастя наших людей. І я в це вірю”

З 5 лютого триває передвиборчий тур Україною Юлії Тимошенко. На великих і малих площадках вона спілкується з людьми різного віку і статку, з експертами і підприємцями. Лідер "Батьківщини" розповідає про своє бачення розвитку країни. Пояснює, як запустити економіку і забезпечити кожному українцю гідне життя.

Юлія Тимошенко як кандидат у президенти запропонувала суспільству комплексний план перетворень у державі. Залучила до його формування інтелектуальну еліту країни. Упродовж трьох років команда із сотні експертів, фахівців у різних галузях розробляли "Новий курс", який Тимошенко втілюватиме в життя після виборів президента.

Голова партії визнає, 2019 рік стане вирішальним для України. Вибори — це можливість назавжди змінити корупційну владу і навести лад у державі.

На одній із зустрічей Юлія Тимошенко нагадала про пораду, яку їй свого часу дала Маргарет Тетчер.

— Відповідальність за країну — це відповідальність найбільшої ваги. І тому не можна діяти спонтанно, без підготовки. Все мусить бути прораховано до цифри і літери, — розповіла кандидат у президенти.

І лідер "Батьківщини" дотримується цієї поради, розуміючи, що часу на експерименти українці вже не мають. Новій владі доведеться діяти швидко і правильно, за підготовленим планом. А він у команди Тимошенко є.

Під час зустрічі з представниками Європейської бізнес-­асоціації в Києві Юлія Тимошенко акцентує увагу на необхідності Україні ставати конкурентною у світі. Адже поняття розвитку у світі змінилося: сьогодні людина власним інтелектом може створювати значну частину валового продукту цілих націй.

— Здатність країн залучати таланти на свою територію вкрай важлива. А Україна на разі програє конкуренцію за людей. Мільйон українців щороку виїж­джають за кордон, — зауважила лідерка "Батьківщини".

Держава повинна підняти рівень життя українців, дати можливість отримувати гідні зарплати і пенсії:

— І це не популізм. Доходи людини — передусім розвинена економіка. Як виробникам продати товар за реальною вартістю з прибутком, якщо люди не можуть собі їжі купити. Головний інвестор країни — це народ, — вважає Юлія Тимошенко.

Своє передвиборче турне країною лідер "Батьківщини" розпочала з Дніпра. Це рідне місто Юлії Тимошенко. Багато хто тут пам'ятає її мало не з дитинства. Промисловий центр зустрів політика багатотисячним мітингом та оваціями. На велелюдній площі Тимошенко детально розповіла програму "Нового курсу".

— Наша головна мета — перейти від кланово-олігархічної системи до соціальної ринкової економіки і прискорити економічне зростання з річними темпами не менше семи відсотків, — наголосила вона, звертаючись до підприємців, яких на площі було чимало.

На думку Тимошенко, соціальна ринкова економіка має створити рівні для всіх правила та чесну конкуренцію.

— Ключові елементи соціальної ринкової економіки — гармонійне поєднання вільного підприємництва з інтересами суспільства, рівні правила для всіх, "ні" монополіям, сильна правова держава, соціальні гарантії, розвиток малих форм підприємництва, — наголосила Юлія Тимошенко.

За п'ять років Україна повинна перейти від відсталої сировинної економіки до економіки інноваційного розвитку. Ми експортуватимемо готову високотехнологічну продукцію замість сировинної. Тоді ніхто не використовуватиме Україну як сировинний придаток.

Таке бачення Юлії Тимошенко актуальне для західних областей, де відтік представників середнього класу особливо відчутний. Ці регіони межують з Європою, і тисячі мешканців давно працюють за кордоном.

На зустріч з Юлією Тимошенко у кожному місті приходить багато молоді. Саме молоді і креативні шукають нині відповіді у політиків — у якій країні їм жити далі. Лідер "Батьківщини" на зустрічах із сумом констатує: молодь масово виїжджає з країни. І це вже становить загрозу для національної безпеки.

У "Новому курсі" Тимошенко йдеться про те, що молоді українські родини мають бути впевнені у майбутньому. Держава надаватиме їм разову допомогу при народженні дитини, — наголошує Юлія Тимошенко. Після виборів вона має намір відновити допомогу батькам, яку надавали за її прем'єрства.

— При народженні першої дитини родина отримуватиме 50 тисяч гривень, другої — 100 тисяч гривень, а після народження третьої і більше — 150 тисяч. Давайте трохи поправимо демографічну ситуацію. Коли українців у світі стає менше, то світ стає гіршим. Якщо ми подбаємо, аби молодь знаходила себе на рідній землі, то все в нас буде добре, — звертається Юлія Тимошенко до мешканців Івано-Франківщини.

Політик обіцяє запровадити зміни в системі іпотечного кредитування, які забезпечать молодим сім'ям можливість купити власне житло. Закон про іпотеку передбачатиме відсутність першого внеску при купівлі житла, адже він є непосильним для багатьох родин. Також буде запроваджено довгострокові кредити, щоб, як у розвинених країнах, сім'я могла повернути позику за 15 і більше років. За таких умов люди зможуть спокійно повертати кредит, він не руйнуватиме бюджет родин, — каже Юлія Тимошенко.

Втілювати "Новий курс" Юлія Тимошенко налаштована з першого дня після виборів.

— Епоха стагнації, руйнації і безладу повинна закінчитися. А розпочатися епоха становлення, процвітання, перемог, миру, економічного зростання і щастя наших людей. І я в це вірю, — випромінює оптимізм Тимошенко наприкінці кожної своєї зустрічі. Вона апелює до українців: не маємо права знову втратити наступне п'ятиріччя, приводячи до влади тих, хто любить гроші, але не любить Україну.

— Тому я йду в президенти. Сьогодні починається поступ України до її справжньої величі, — каже Юлія Тимошенко.

39 відсотків ВВП становить податкове навантаження в Україні. А із врахуванням "корупційного податку для бізнесу" дорівнює 48%. Тоді як за світовими стандартами не повинно перевищувати 29%. Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко пропонує докорінно змінити податкову систему країни. Бо одна з причин економічних негараздів — це тінізація половини економіки через неефективну та ворожу для бізнесу податкову політику. "Податкова система не відповідає цілям і завданням України. Вона стала системою терору підприємництва", — каже політик.

37 несправжніх податків пропонує скасувати Юлія Тимошенко. Бо вони формують лише 0,48% доходів до бюджету, але є "корупційною годівницею" для чиновників.

Кредити надаватимуть під три відсотки

Юлія Тимошенко у своїй програмі розвитку країни робить ставку на середній креативний клас.

— Центром розвитку стане інтелект людини та інноваційні технології, а основою економіки — середній клас, на розвиток якого будуть кинуті всі можливі сили, — каже політик.

Середній клас, по суті, знищений за останні роки. Влада має створити сприятливі умови для його відновлення, наголосила кандидат у президенти, спілкуючись з мешканцями Львівщини.

На її переконання, забезпечити розвиток і розквіт вітчизняного підприємництва нескладно — людям потрібно дати можливість брати довгострокові кредити за ставками, прийнятими в цивілізованому світі.

Нова влада запровадить програму довгострокового банківського мікрокредитування під бізнес-плани. Лідер "Батьківщини" запевнила: кредит надаватимуть під спеціальне страхування, без застави і під 3% річних. Така програма є однією з найефективніших систем у світі. Вона дозволить у короткі терміни відродити середній клас і створити мільйони робочих місць, запевняє Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Відповідальність за країну — це відповідальність найбільшої ваги. Все мусить бути прораховано до цифри і літери"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі