вівторок, 10 липня 2007 17:19

Ющенко та Качинський говорили про Євро-2012

Минулого вівторка президент Віктор Ющенко, 53 роки, зустрівся зі своїм польським колегою 57-річним Лехом Качинським у державній резиденції "Синьогора" в селі Гута Богородчанського району на Івано-Франківщині. Говорили про спільні дії з підготовки та проведення в Україні та Польщі чемпіонату з футболу Євро-2012.

До Івано-Франківська керівники держав прилетіли у спецлітаках. В аеропорту їх зустрічають хлібом-сіллю дівчата в українському вбранні. Віктор Ющенко прибуває перед 11-ю, на 15 хв. раніше за Леха Качинського. Президента супроводжують перший віце-прем"єр Микола Азаров, міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Віктор Корж, заступник голови президентського секретаріату Олександр Чалий та інші чиновники. Власним літаком прибув до Івано-Франківська один із лідерів Партії регіонів мільярдер Ринат Ахметов.

В аеропорту президенти сідають в гелікоптер і летять в "Синьогору" — літню резиденцію глави держави. Ще о 10.30 ранку міліція перекриває 40-кілометрову дорогу від села Лисець Тисменицького району аж до самої Гути. Машини Державтоінспекції стояли вздовж траси кожні 5 км. На виїзді з Івано-Франківська в напрямку Богородчан утворюється багатокілометрова черга із понад 400 легковиків та автобусів. Стоять навіть інкасаторські машини. Дорогу розблоковують лише після того, як президенти приземляються в "Синьогорі".

Утворюється черга із понад 400 машин

У резиденції глави двох держав пробули півдня і провели дві зустрічі — у вузькому колі та розширену — з делегаціями в повному складі.

Близько третьої години виходять до журналістів. Віктор Ющенко каже, що, готуючись до Євро-2012, державам слід негайно розв"язати п"ять ключових питань.

— Це організація безпекової та візової політики, розбудова митних переходів, спільна діяльність обох митниць, інфраструктурні проекти й особливо розбудова автошляхів, інформаційна політика, — перераховує Ющенко. — Через два місяці ці напрями будуть сформовані у конкретний спільний план дій, який представлять оргкомітети двох країн.

— Це спільний успіх та спільні проблеми, — каже про організацію чемпіонату Лех Качинський.

У Гуті він уперше. Зізнається, що його вразила краса довколишніх Карпатських гір.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко та Качинський говорили про Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі