понеділок, 01 вересня 2008 18:05

Тягнибок хоче позбавити Крим автономії

Партія "Свобода" закликає Верховну Раду автономії Криму  зробити його звичайною областю. А Севастополь позбавити статусу міста національного підпорядкування. Про це вчора під час брифінгу заявив лідер "Свободи" Олег Тягнибок, 39 років.

На зустріч із журналістами він приходить у світлому костюмі, сорочці та краватці. На комірі піджака партійний значок — долоня із піднятими догори трьома пальцями, ніби тризуб.

— Якщо статус Криму не змінимо ми, то його обов"язково змінить Росія — як зробила це в Південній Осетії та Абхазії, — розповідає Тягнибок.

"Свобода" направила до голови Верховної Ради Арсенія Яценюка та керівників фракцій коаліції прохання внести до порядку денного питання оголошення референдуму про позбавлення Криму автономії, а Севастополя — його нинішнього статусу. Якщо цього не зроблять, партія почне самостійно збирати підписи за референдум.

Тягнибок передає слово керівнику кримської організації "Свободи" Едуарду Леонову, 34 роки. Він вітає всіх із 1 вересня. Зазначає, що у всіх школах нині проходить перший урок про національний прапор. Лише на півострові він називається "Наш дом Крым".

— У свідомості школярів починають формувати окремість, — каже Леонов.

Зауважує, що для українських шкіл в автономії тепер майже нічого не робиться. Згадує, що за часів президентства Кучми на них більше звертали уваги, ніж за Віктора Ющенка.

— Ти там дуже Кучму не хвали, — усміхаючись перебиває його Тягнибок.

— У Криму Кучму вважали націоналістом, — зауважує Леонов.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок хоче позбавити Крим автономії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі