пʼятниця, 15 лютого 2008 17:13

Турчинов назвав заяви Балоги брехливими

Перший віце-прем"єр 43-річний Олександр Турчинов сьогодні настільки терміново скликав журналістів, що навіть працівники урядової прес-служби не встигли дізнатися про тему розмови.

Турчинов запізнюється на 20 хв. Заходить разом із нардепами-"бютівцями" Олександром Абдулліним, Віталієм Чепиногою, радником прем"єрки Олегом Медведєвим та її прес-секретаркою Мариною Сорокою. Олександр Валентинович повідомляє, що хоче розповісти про нещодавно проголосований "Закон про держзакупівлі".

— Ніхто не заперечував, у тому числі й коаліція, що слід унеможливити зловживання державними коштами, — говорить перший віце-прем"єр. — Президент вніс на розгляд парламенту "Закон про тендерні закупівлі". Там пропонував збільшити повноваження Тендерної палати.

Перший віце-прем"єр каже, що за цей законопроект не проголосували, бо Віктор Ющенко без будь-яких пояснень забрав його назад. Тому на нараді коаліції прийняли рішення внести поправки. Узгоджений документ підписали "бютівець" Андрій Кожем"якін і "нашоукраїнець" Роман Зварич. Офіційно рекомендував його ухвалити і перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак.

Але після голосування "бютівцями", "регіоналами" й комуністами глава секретаріату Віктор Балога заявив, що цей законопроект зберігає корупцію при закупівлях. Натякнув, що БЮТ і Партія регіонів змовилися. Хоча перед голосуванням сам говорив про потребу прийняття цього законопроекту.

— Це нахабні й брехливі звинувачення на адресу наших депутатів, — говорить Турчинов. — На жаль, це й досі продовжується.

Він каже, що доручив нардепам від БЮТу внести до парламенту законопроект, який скасовує всі зміни щодо Тендерної палати та правил держзакупівель.

— Його прийняття означатиме ліквідацію Тендерної палати в тому статусі, в якому вона зараз знаходиться, — каже Турчинов. — Цей законопроект фактично перекреслить усі зміни 2005–2007 років. Ми йдемо на це для того, щоб не було ніяких спекуляцій і закидань на адресу БЮТу, що вони допомагають опозиції.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов назвав заяви Балоги брехливими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі