четвер, 14 лютого 2008 14:33

Балога відкликав лист щодо закону про держзакупівлі за підписом Шлапака

Балога відкликав лист щодо закону про держзакупівлі за підписом Шлапака
Секретаріат президента відкликав лист першого заступника керівника Секретаріату глави держави Олександра Шлапака до голови Комітету Верховної ради з питань економічної політики Олександра Ткаченка з рекомендацією прийняти законопроект про держзакупівлі у першому читанні за умови його подальшого удосконалення.

Як повідомили у прес-службі президента, про це поінформував керівник СП Віктор Балога.

"Цей лист не був погоджений з главою держави і не представляє офіційної позиції Секретаріату", – пояснив Балога.

У свою чергу, Шлапак наголосив на необхідності якнайшвидшого та рішучого впорядкування закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти, очищення цієї сфери від корупції та зловживань.

За його словами, нинішній порядок проведення відповідних процедур фактично перетворив держзакупівлі на тіньовий клондайк для спритних ділків і їхніх покровителів з владних кабінетів. Президент наполягає на необхідності наведення порядку в цьому питанні, сподіваючись на злагоджену роботу демократичної коаліції та сформованого нею Кабінету міністрів.

Водночас, на думку Шлапака, прийнятий Верховною радою 12 лютого у першому читанні змінений законопроект про держзакупівлі не зможе вплинути на здійснення якісних змін у цій сфері. Більше того, він зберігає існуючі непрозорі схеми тендерів, а значить і широкі можливості для махінацій і темних оборудок, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Балога відкликав лист щодо закону про держзакупівлі за підписом Шлапака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі