четвер, 11 березня 2010 07:39

Тимошенко керуватиме фракцією з гостьової ложі

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  ”Бютівці” Сергій Сас (зліва направо), Анатолій Семинога, Андрій Шкіль та Ольга Боднар обговорюють у кулуарах Ради ранкове засідання своєї фракції. Домовилися, що їхня лідерка Юлія Тимошенко ходитиме на засідання парламенту
”Бютівці” Сергій Сас (зліва направо), Анатолій Семинога, Андрій Шкіль та Ольга Боднар обговорюють у кулуарах Ради ранкове засідання своєї фракції. Домовилися, що їхня лідерка Юлія Тимошенко ходитиме на засідання парламенту

Зранку в середу біля Верховної Ради зупиняється урядовий кортеж. Прем"єр 49 річна Юлія Тимошенко поспішає на засідання фракції БЮТ. Воно відбудеться у парламентській кінозалі, в підвалі приміщення парламенту.

— Юлія Володимирівна сказала, що відтепер головуватиме на кожному засіданні фракції, — повідомляє після годинної наради "бютівець" Валерій Камчатний, 54 роки. — Було чітко визначено розпочати серйозну опозиційну роботу. Ми зробимо Юлії Володимирівні перепустку в гостьову ложу, яка навпроти ложі Кабміну. І при необхідності вона, коли захоче, зможе приходити на засідання Верховної Ради.

Із папкою під пахвою нардеп квапиться до зали на ранкове засідання.

— Це повний брєд. Вона не зможе приходити тоді, коли їй заманеться, — всміхається "регіонал" Олександр Стоян, 66 років. — Як колишній депутат вона може приходити в парламент, але не матиме права заходити до зали, ще й сидіти в гостьовій ложі. А вже майже як екс-прем"єра Тимошенко запрошуватимуть до зали лише в окремих випадках. Вона може потусуватися хіба що на балконі, де журналісти й помічники.

У залі метушня. Депутати ходять між рядами, гортають газети. Голосують за встановлення соціальних гарантій прийомним батькам — їм надаватимуть додаткову відпустку. В кулуарах обговорюють майбутню коаліцію.

Це повний брєд. Вона не зможе приходити тоді, коли їй заманеться

— Ось-ось усе буде. Напевно, в четвер. Тоді ж приступимо і до формування нового уряду, — каже "регіонал" Віктор Слаута, 58 років. Відходить від ятки з раритетними старовинними іконами й книжками. Напередодні накупив тут літератури на 2,5 тис. грн.

У БЮТі зазначають: щойно президент підпише зміни до закону про можливість входження до коаліції окремих нардепів поза рішенням фракції, вони оскаржать його неконституційність у суді.

— Ми самі зробимо аналогічне подання до КС, щоб нарешті поставити всі крапки над "і" в цьому питанні. Але хочу сказати, що рішення суду аж ніяк не зашкодить формуванню нової коаліції, — зазначає "регіонал" Анатолій Толстоухов, 54 роки.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко керуватиме фракцією з гостьової ложі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі