середа, 25 березня 2009 17:34

Тарасюк сподівається на розкриття справи про вбивство Чорновола

Учора виповнилося десять років із дня загибелі лідера Народного руху В"ячеслава Чорновола. Машина, в якій він повертався з Кіровоградщини до Києва, зіткнулася з КамАЗом. Чорновіл та його водій загинули на місці пригоди.

Поминальні заходи були минулої суботи. А в середу голова Руху Борис Тарасюк, 60 років, та його заступник В"ячеслав Коваль, 63 роки, провели прес-конференцію.

На вході до центрального офісу літній чоловік голосно сперечається з охоронцем. Каже, у нього призначена зустріч із Тарасюком. Охоронець пояснює, що в лідера Руху прес-конференція. Обурений чоловік іде.

У коридорі стоять троє працівників прес-служби партії. До них підходить журналістка й запитує, чи прийде сюди вдова В"ячеслава Чорновола Атена Пашко. Один із них каже, що в неї окремий захід із вшанування чоловіка в Музеї гетьманства. Підходить заступник голови Руху Роман Сушко, 58 років. Питає, чи пропонували запрошеним чай та каву. Свариться, що не показали журналістам Музей Чорновола. Чоловік біжить за ключами. Сушко заходить до зали і пропонує журналістам після прес-конференції зайти до музею та випити кави.

— Пива не буде, бо холодно, — жартує.

До зали заходять Тарасюк і Коваль. Лідер Народного руху каже, що ніколи не сумнівався в тому, що Чорновола вбили. Розповідає, що ДТП сталося не з вини водія Чорновола — слідство його виправдало. На доказ показує відповідь із Генпрокуратури.

— Цей факт свідчить про те, що ДТП не була випадковістю, а матеріали щодо винуватості водія Павлова були сфальсифіковані, — каже Тарасюк. Він сподівається, що справу про вбивство Чорновола розкриють до кінця року.

Зараз ви читаєте новину «Тарасюк сподівається на розкриття справи про вбивство Чорновола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі