понеділок, 22 вересня 2008 19:15

Симоненко пропонує відзначити 90-річчя комсомолу

На погоджувальну раду парламенту вчора прийшло значно менше депутатів, ніж зазвичай. 34-річний спікер Арсеній Яценюк з"явився вчасно.

— Ще ж Партії регіонів немає, — відповідає на пропозицію розпочинати засідання.

За кілька хвилин до зали швидко заходить розчервонілий заступник голови фракції "Регіонів" Олександр Єфремов, 54 роки. Під пахвою тримає портфель. Сідає на місце голови партії Віктора Януковича.

Яценюк відкриває засідання. Каже, що через відсутність коаліції Верховна Рада не може нормально працювати. Передає слово представникам фракцій.

Єфремов говорить, що вони визначили представників на переговори зі створення нової більшості. Андрій Клюєв відповідатиме за домовленості з БЮТом, Борис Колесніков — із блоком "Наша Україна — Народна самооборона", Микола Азаров домовлятиметься з комуністами, а з Блоком Литвина — сам Єфремов.

Нагадує, що Яценюк написав заяву про відставку. Термін її розгляду минає цього тижня.

— Нам необхідно переговорити у фракціях і визначитися з днем розгляду цього питання і з кандидатурою на місце спікера, — зауважує "регіонал".

Пропонує не затягувати, бо нікому буде підписувати ухвалені Верховною Радою закони.

Голова НУ-НС В"ячеслав Кириленко, 40 років, передає "бютівцям" і "литвинівцям" по папці. Це програмні принципи, за якими "нашоукраїнці" хочуть формувати нову коаліцію. Депутати починають обговорювати цю тему. Кириленко вибачається:

— Колегам з Партії регіонів та Компартії ми цих документів не передавали, оскільки не можемо формувати з ними коаліції — у зв"язку з глибокими світоглядними розбіжностями.

Лідер комуністів Петро Симоненко пропонує ВР ухвалити постанову щодо святкування 90-річчя комсомолу. Решта нардепів починають усміхатися. Яценюк, Єфремов та обидва Кириленки тихо жартують над Симоненком. Той насуплюється.

— Арсеній Петрович — зрілий політик, а не цнотлива дівчина. Слід негайно переобрати голову Верховної Ради, — каже "регіоналка" Ганна Герман, 49 років.

— Дякую, Ганно Миколаївно. Я відроблю, — усміхається Яценюк. Усі сміються.

По завершенні засідання голова фракції БЮТ 51-річний Іван Кириленко говорить, що цей тиждень стане вирішальним у створенні коаліції.

— Якщо не буде принципових домовленостей, то велика ймовірність того, що формування коаліції взагалі не відбудеться, — "бютівець" натякає на можливі дострокові вибори.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко пропонує відзначити 90-річчя комсомолу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі