вівторок, 14 лютого 2017 06:05

Сергія Жадана ніч тримали в камері

Українського письменника Сергія Жадана затримали в ніч на 11 лютого в білоруській столиці Мінськ. Приїхав туди на літературний фестиваль.

Поліцейські забрали ­Жадана у відділок із готельного ­номера. Там пояснили арешт звинуваченням у "терористичній діяльності". Письменнику через нього з ­2015-го заборонений в'їзд у Росію. Білорусь входить у спільний візовий простір із РФ, тому заборона поширюється на її територію.

Ніч Жадан провів у камері. Уранці його відпустили, наказали виїхати з країни.

— Поставили штамп про заборону в'їзду в Білорусь на невизначений термін. Не думаю, що на мене був донос від якогось дядечка-вахтера. Це робиться на більш організованому рівні, — говорить Сергій Жадан, 42 роки.

Українське Міністерство закордонних справ вручило ноту протесту білоруському послу Ігорю Соколу. За кілька годин заборону на в'їзд скасували.

Сергій Жадан родом із Старобільська на Луганщині. Зараз проживає в Харкові. Популярність здобув за книгу "Ворошиловград", видану 2010 року. Допомагає військовим в АТО та переселенцям.

Зараз ви читаєте новину «Сергія Жадана ніч тримали в камері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі