четвер, 03 березня 2022 04:20

Росію вижбурнули зі світового спорту

Національна команда Росії з футболу не зіграє на Кубку світу в Катарі. Для потрапляння на турнір росіяни в березні мали спробувати в Москві обіграти поляків. А потім зустрітися з переможцем пари Чехія — Швеція. Після нападу РФ на Україну міжнародна федерація футболу ще чотири дні зволікала з дискваліфікацією окупантів. Перша реакція ФІФА була подібна до санкцій Міжнародного олімпійського комітету після грандіозних допінгових скандалів російських спортсменів. Тобто змагатися дозволили, але не під національним прапором. І називатися команда мала збірною Російського футбольного союзу. Польща, Швеція та Чехія заявили світовим футбольним бюрократам, що їхні гравці не вийдуть на один газон із росіянами за жодних умов.

"Краще повішу бутси на цвях, ніж слухатиму російський гімн", — заявив воротар збірної Польщі та італійського клубу "Ювентус" Войцех Щенсний, 31 рік. Він одружений зі співачкою українського походження Мариною Лученко.

Рідне для Володимира Путіна місто Санкт-Петербург у травні мало приймати фінал Ліги чемпіонів. Вирішальну гру найпрестижнішого клубного турніру перенесли до Парижа.

Росіян вижбурнули з усіх футбольних баскетбольних, гандбольних, регбійних, боксерських, шахових змагань. Країну-­агресора позбавили права приймати заплановані етап автоперегонів Формули-1, чемпіонат світу з волейболу і молодіжний — із хокею та інші міжнародні турніри. Слідом за російськими, на світові змагання не пустять і білоруських фігуристів.

Кремлівського лідера позбавили почесного чорного поясу з тхеквандо. Міжнародна федерація дзюдо призупинила статус Путіна як свого почесного президента й посла.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Росію вижбурнули зі світового спорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі