пʼятниця, 27 травня 2016 00:35

Путін може піти у великий наступ

— Путін підштовхує українську владу до фатального рішення провести вибори на Донбасі й надати йому особливий статус, — каже військовий експерт 47-річний Юрій Касьянов. — Змінити конституцію і пропхнути це через парламент. Загострення на фронті — ультиматум і демонстрація сили.

23 травня у зоні АТО загинули семеро українських військових. Дев'ятеро поранені. Це найбільше за рік. Бойовики атакували з трьох напрямків. Поблизу Маріуполя спробували прорвати оборону. Атаку відбили.

— Наш президент швидше за вибори, ніж проти них, — каже Касьянов. — Боїться воєнних дій. Але це призведе до загострення в країні, аж до її розвалу. ­Можуть спалахнути сепаратистські настрої. Наприклад, Львівщина захоче убезпечитися від східних бойовиків.

Він це розуміє і відтягує рішення. Може вважати його тимчасовим. Але для нього на цій посаді воно буде остаточне. Бо втратить легітимність перед активними людьми, які змінюють країну. А Путін прораховує всі варіанти. Якщо затягуватимемо з виборами, може піти у великий наступ.

Зараз ви читаєте новину «Путін може піти у великий наступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі