вівторок, 07 червня 2016 00:50

Провалили закон про квоти української музики

Верховна Рада не підтримала законопроект про обов'язкове звучання в радіоефірі не менш як 35% україномовної музики. За закон проголосував 191 депутат (для ухвалення необхідно щонайменше 226 голосів. — ГПУ).

— Перша фаза війни за квоти закінчилася провальним голосуванням, — каже 44-річний Сергій Фоменко, лідер гурту "Мандри". Є співавтором закону.

Голосування провалили через людей, які в парламенті відстоюють інтереси олігархів та власників українських медіа.

— Напередодні голосування з тексту закону прибрали декілька пунктів. І цим самим унеможливили його повноцінне виконання, — говорить Сергій Фоменко. — Також був альтернативний варіант закону, щоб відтягти голоси. Це — давня технологія.

— Питання квот необхідно виносити на рівень загальнодержавної дискусії. До неї мають приєднатися всі топові українські музиканти, — каже Фоменко.

"Сталося найгірше — демократи так сварилися між собою — що краще, а що гірше, що провалили обидва. Саме те, що і хотіли лобісти індустрії: і далі крутити російську попсу, і не дай Боже вкласти в своє, в українське. Соромно за колег, за парламент", — прокоментувала рішення народних депутатів на своїй сторінці у "Фейсбуку" голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, 38 років.

Спікер парламенту Андрій Парубій відклав повторний розгляд закону на 9 червня.

Зараз ви читаєте новину «Провалили закон про квоти української музики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі