вівторок, 18 серпня 2009 08:30

Прем"єрка заявила про початок оздоровлення економіки

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко говорить, що проблеми є лише в хімічній галузі
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко говорить, що проблеми є лише в хімічній галузі

Зранку 17 серпня прем"єр-міністр 48-річна Юлія Тимошенко зібрала прес-конференцію. Говорила про покращення економічної ситуації в країні.

— У липні порівняно з червнем маємо хороші цифри, — каже. — Бачимо зростання по окремих галузях і в цілому по промисловості. Тому можемо говорити про оздоровлення економіки.

Проблеми має лише хімічне виробництво:

— Пройшла зустріч міністрів та керівників компаній, які виробляють добрива. Ми знизили таким компаніям ціну за газ, тому вони також вийдуть із кризи. Уряду й мені вдасться її подолати. Я не звертаюся до інших гілок влади по допомогу. Звертаюся тільки з проханням не створювати штучні перешкоди.

Уряд продовжує рефінансувати три банки — "Укргазбанк", "Родовід банк" і "Київ". В останній кілька днів Кабмін призначив нового керівника.

— Коли проходило затягування з призначенням керівника банку "Київ", у той час масово вивозилися і знищувалися документи. Коли наша команда ввійшла з новим керівником до банку, то було знайдено достатню кількість важкої зброї. І також не пояснено ні звідки ця зброя взялася, ні яке угруповання цей банк представляв, що треба було зберігати цілий арсенал зброї, — говорить Тимошенко.

Журналісти починають сміятися. У приміщенні спекотно, в Тимошенко трохи рум"яніють щоки. Вона зазначає, що на рефінансування банків Нацбанк видає гроші під 16% річних і матиме з цього прибуток.

Було знайдено достатню кількість важкої зброї

— Зазвичай він залишається у Нацбанку до наступного року, — каже Тимошенко. — Але під час кризи не можна так розкошувати. Із цих грошей треба фінансувати Євро-2012. Вони належать державі. Але на такий закон президент наклав вето. Тому для подолання цієї заборони у п"ятницю збереться Рада.

Прем"єрка говорить, що на запитання відповість у середу.

— Юліє Володимирівно, — кричать їй услід журналісти. — На що ж вас чекало 100 людей? Ми могли б і по телевізору вас побачити.

Тимошенко опускає очі й швидко виходить.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єрка заявила про початок оздоровлення економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі