четвер, 06 серпня 2009 08:00

Прем"єр прийшла на засідання уряду засмагла

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Міністри вугільної промисловості Віктор Полтавець (ліворуч) та промислової політики Володимир Новицький перед початком учорашнього засідання уряду
Міністри вугільної промисловості Віктор Полтавець (ліворуч) та промислової політики Володимир Новицький перед початком учорашнього засідання уряду

"Тимошенко тільки приїхала, — перешіптуються працівниці Кабміну перед учорашнім засіданням уряду.

Ще з п"ятниці поширилися чутки, що прем"єр-міністр 48-річна Юлія Тимошенко збирається на кілька днів поїхати за кордон. Куди саме — ніхто не казав. На початку тижня вона взяла два дні відпустки "за сімейними обставинами". Хоча кілька місяців тому заявляла, що цього року не буде відпочивати, бо не може кинути країну під час кризи.

Учорашнє засідання переносять із 10.00 на 11.30. Подейкують, це через те, що Тимошенко не встигне долетіти.

Перед початком в залі збираються урядовці. Багатьох міністрів немає. Приходять їхні заступники.

Тимошенко запізнюється на 10 хв. Вона — у білому вбранні. Шкіра помітно засмагла.

На своє місце крізь натовп журналістів пробирається міністр охорони здоров"я Василь Князевич. Він квапиться, зачіпається кишенею піджака за штативи телекамер. Чутно тріск матерії, що надірвалася. Міністр не зважає на це.

Багатьох міністрів немає. Приходять їхні заступники

Тимошенко, зазираючи в аркуш, розповідає про антикризову програму для гірничо-металургійної галузі.

— Знижені тарифи на залізничні перевезення, суттєво зменшена ціна на коксівне вугілля та природний газ, — перелічує вона. — Собівартість металургійної продукції знизилася. Із такою ціною наші металурги змогли виходити на світові ринки.

Міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець її уважно слухає і киває.

Тимошенко говорить про День будівельника, який святкуватимуть 10 серпня. Каже, що держава буде викуповувати недобудоване, але майже готове житло. На це виділили 2 млрд грн.

— Будемо купувати, якщо вартість одного квадратного метра не перевищує 500 доларів, — трохи хриплим голосом каже прем"єрка. — У Дніпропетровську, Чернігові, Запоріжжі та в цих областях уже купуємо майже готові квартири за ціною 415 доларів за квадратний метр.

Тимошенко називає вето президента нечесною боротьбою

Віктор Ющенко наклав вето на закон, який передбачає виділення майже 10 млрд грн на підготовку до Євро-2012. Закон ухвалила Верховна Рада майже 400 голосами.

— Я із сумом констатую: протидія глави держави проведенню Євро-2012 носить жорстокий по відношенню до України характер, — каже прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. — Виникає підозра, що зрив чемпіонату став основною і дуже нечесною технологією в боротьбі зі мною як з опонентом на майбутніх президентських виборах. Ветування антикризових законів і постанов уряду стало традицією. Із конкурентами, звісно, боротися можна, але ж не бити при цьому по країні.

Тимошенко переконана, що вето на закон по Євро-2012 буде подолано. І чемпіонат пройде в Україні успішно.

Антон ШЛАПАК

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр прийшла на засідання уряду засмагла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі