четвер, 01 липня 2010 03:30

Постраждалим від повені дали по тисячі гривень

— Кворуму поки що немає. Грищенко, Колесніков та Єжель у президента", — звітує в середу вранці в Кабміні працівник уряду міністру Кабміну Анатолію Толстоухову. Той киває. Замість міністрів на засідання уряду приходять їхні заступники.

До зали для нарад прямує віце-прем"єр з економічних питань Сергій Тігіпко. Зупиняється в дверях, пропускає вперед журналістку.

— Джентльмен, — перешіптуються журналісти й усміхаються.

Рівно о 10.00 заходить прем"єр-міністр 62-річний Микола Азаров.

— Рівень взаєморозуміння, динаміки відносин із Росією в нас високий, — каже. — За п"ять місяців поточного року товарообіг подвоївся. Вирішуються питання, які були заморожені або зайшли в конфліктну фазу. Ми констатували, що сьогодні між нашими країнами немає принципових протиріч. Достатньо швидкими темпами відновлюється взаємовигідне економічне співробітництво. Воно є для України запорукою виходу з кризи.

Нагадує, що в Західній Україні повінь. Вода зруйнувала мости та дамби, підтопила приватні будинки, автошляхи. Обіцяє, що уряд розробить державну програму, яка б гарантувала захист від стихійних лих. Для цього проведуть спеціальну нараду наступного тижня.

Декого знімали з дахів будинків і дерев

— А зараз перший віце-прем"єр Клюєв очолить роботу з ліквідації наслідків стихійного лиха, — повідомляє прем"єр. — Йому дано право залучати всіх необхідних фахівців, усі ресурси, щоб не допустити нових жертв. А також забезпечити людям, яких переселили з рідних домівок, достойні умови тимчасового перебування.

На брифінгу віце-прем"єр Андрій Клюєв, 45 років, розказує, що з постраждалих територій евакуйовані 2,5 тис. людей. Декого знімали з дахів будинків і дерев. Загинула літня жінка. Вона відмовилася залишати свою оселю. 9-річна дитина зникла безвісти:

— Хлопчик злякався перестрибнути через струмок. Залишився на острові. Батьки були в неконтрольованому стані (п"яні. — "ГПУ"). Тільки після другої ночі виявили, що його немає вдома. Ми сподіваємося, що він живий. Постраждалим ми вже виділили по тисячі гривень на кишенькові витрати. Із державного бюджету — 40 мільйонів. Ще 10 додали державні компанії. Зокрема, "Нафтогаз" та "Укрзалізниця".

Зараз ви читаєте новину «Постраждалим від повені дали по тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі