середа, 08 грудня 2010 02:30

Підприємство Бродського два роки не платить до Пенсійного фонду

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Черкаським деревообробним комбінатом володіє голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський. Його підприємство заборгувало Пенсійному фонду 2 млн 529 тис. грн. Не сплачувало внески з серпня 2008 року. Потрапило до списку найбільших боржників у Черкасах. Михайло Юрійович є одним з ідеологів Податкового кодексу. Заявляє, що змусить усіх підприємців платити податки:

— У 2008 році, коли настала криза, в Україні зупинився ринок ДСП та меблів. Їх практично перестали купувати, — пояснює Бродський у своєму інтернет-блозі. — Після кризи комбінат уже два роки не працює. Зараз він проходить процедуру банкрутства. Після реалізації майна в першу чергу буде погашено борг до Пенсійного фонду. До речі, його розмір становить 1 млн 400 тис. гривень, решта — пеня та штрафи.

Наприкінці листопада Бродський пообіцяв із власної кишені погасити борги підприємства.

— Михайло Юрійович уже взявся за це, — каже керівник Черкаського обласного управління Пенсійного фонду Володимир Багрійчук. — До нас приїхала від нього людина, яка оформляє необхідні документи. Давайте не будемо про це писати — не будемо бити лежачого. Якщо до 1 грудня не заплатить, тоді знову будемо про це говорити.

6 грудня у відділенні Пенсійного фонду відповіли, що досі тривають оформлення документів, а борг не погашений. Комбінат також має борги із зарплати. Колишній охоронець комбінату Володимир каже, що близько півтора року судився з підприємством про стягнення зарплатного боргу.

— 2008-го нам не платили півроку. В один день уся охорона, а це 30 чоловік, написали заяви про звільнення. Через суд мені вдалося вибити 16 тисяч гривень зарплати, а 4 тисячі як моральну компенсацію. Комбінат досі цих грошей не віддав. Що цікаво, тим, хто залишився робить на комбінаті, запропонували переоформиться тут же на роботу до нового власника — завод "Марель". Як у народі кажуть, поміняли вивіску, а все як було, так і є.

У Черкасах Бродському належить також машинобудівний завод "Темп".  Кажуть, меблевий завод "Марель", що став правонаступником товариства "Черкаський деревообробний комбінат", теж належить голові Держкомпідприємництва.

Черкаський меблевий комбінат Михайло Бродський придбав разом із Сергієм Одаричем, який нині є мером міста.

— Тоді комбінат по зарплаті, податках мав сукупно боргів майже 27 мільйонів, — каже Сергій Одарич. — Ми всі ці борги повністю погасили. 2006 року я свої акції комбінату продав. Але як мер цікавлюся справами підприємства, його боргами. Сьогодні правонаступник "Марель" працює на повну потужність. Упевнений, власник повністю розрахується з боргами.

 

Магазини "Венето" торгують без касових апаратів

Бродський є акціонером Української меблевої групи "Венето". У її фірмових магазинах торгують продукцією фабрик Михайла Бродського. Однак касових апаратів не мають. Під час прийняття Податкового кодексу голова Держкомпідприємництва виступав за запровадження касових апаратів для всіх торгових точок.

У Черкасах у фірмовому магазині "Венето Мареллі" на бульв. Шевченка, 371 та в павільйоні на вул. Чигиринській на вимогу покупців виписують чеки від руки. Ставлять печатки фізичних осіб-підприємців. Тобто власники фірмових магазинів знаного в Україні бренду платять єдиний податок — 200 грн.

Зараз ви читаєте новину «Підприємство Бродського два роки не платить до Пенсійного фонду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі