понеділок, 02 лютого 2009 18:20

Петро Симоненко розлучається

Лідер Компартії 56-річний Петро Симоненко подав на розлучення. Причиною стала його позашлюбна донька Марія. Її мати — парламентська журналістка радіо "Ера ФМ" Оксана Ващенко, 31 рік.

Дружині Симоненка Світлані — 56. Із нею лідер Компартії прожив 35 років. Вона розлучення не хоче.

— Мені соромно за чоловіка, — каже Світлана Володимирівна. — Півроку не з"являється вдома. Хоча приводів немає. Я тиха, спокійна, завжди чекаю, коли він прийде. Вважаю, що він ганьбить звання комуніста. Навіть якщо суд прийме рішення про наше розлучення, я його оскаржуватиму.

Журналістка народила дівчинку 22 січня в елітній столичній клініці "Ісіда". Оксана — киянка, фарбована блондинка. Мешкає на вул. Ревуцького. Кажуть, розлучена. Її чоловік поїхав працювати за кордон, пожив там деякий час і лишився. Подав на розлучення. Дітей від першого шлюбу у Ващенко не було.

Симоненко знайомий із журналісткою з 1999-го: Оксана їздила з ним областями під час президентської передвиборної кампанії. Була у передвиборному турі й 2004 року.

Колеги Оксани Ващенко розповідають, що вона любить дорогі речі. Носить сумочки французької марки "Луї Віттон". Цей бренд подобається також прем"єр-міністру Юлії Тимошенко. За кілька останніх років у Ващенко з"явилися два нові авто — "фіат" і "лексус".

Колеги кажуть, з Оксаною важко працювати. Але хвалять за хватку і тямущість.

— Вона змінилася після того, як почала зустрічатися з Симоненком, — розповідає одна з колег. — Стала надто зверхньою. Молодшим ніколи не допоможе, каже: "Я не вчитель, щоб пояснювати усе на пальцях, я — професіонал".

По її вигляду на роботі можна було зрозуміти: в Києві Петро Миколайович чи ні. Якщо так, то Оксана приходила на роботу з перукарні. Коли ні, то збирала волосся у хвостик.

Петро Симоненко з"являвся з коханкою на концерті "Вечірнього кварталу". Потім їх часто бачили в київському клубі "5-й елемент", який належить голові ради Нацбанку Петрові Порошенку.

Ініціатором взаємин була начебто Оксана. Вона регулярно дзвонила політику на мобільний, писала йому есемески. Пізніше почала відсилати в офіс подарунки — букети і м"які іграшки.

— Не вірю, що та жінка народила, — каже дружина Симоненка. — Думаю, цю дівчинку вона вдочерила. Взагалі вважаю їхні взаємини спробою скомпрометувати КПУ і мого чоловіка. Вона його одурманила, а Петя, як мужик, на неї клюнув. Вона мені навіть телефонувати намагалася. Але я не брала слухавки.

Більшість сімейного майна Симоненків зареєстровано на чоловіка. Зокрема квартира на бульварі Лесі Українки, в якій мешкає Світлана Володимирівна. На жінку записане лише авто "ніссан" старої моделі. Його подарував їхній син Андрій, 34 роки. Молодшому Костянтинові 31 рік. Є двоє онуків — 9-річний Володимир та 5-річна Єлизавета.

Про роман лідера КПУ його дружині говорили постійно. Найбільше обурювалася дружина одного з лідерів партії Леоніда Грача — Валентина:

Мені соромно за чоловіка. Півроку не з"являється вдома

— Свєта, вона веде себе, ніби його дружина! Соромно дивитися.

Петро Симоненко скандал коментувати відмовляється.

— Моя особиста справа, — каже.

Після інтерв"ю Світлани Володимирівни одному з телеканалів, Симоненко ліг у "Феофанію" підлікувати серце. Дружина поїхала його провідати. Зустрілися на ґанку. "Це все через тебе!" — сказав лідер КПУ і грюкнув перед носом дружини дверима.

Нардеп-комуніст Олександр Голуб, 41 рік, вважає, що в особисте життя їхнього лідера ніхто не має втручатися.

— Ми вийшли з того часу, коли приватне життя регламентується. Навіть за радянських часів високопосадовці розлучалися і залишалися на своїх робочих місцях, — каже Голуб.

Марчук, Костенко та Медведчук одружилися з журналістками

Чимало українських політиків одружені з журналістками. 2004 року втретє взяв шлюб глава Адміністрації президента Леоніда Кучми Віктор Медведчук, якому зараз 54 роки. Його дружиною стала телеведуча Оксана Марченко, 34 роки.

Народний депутат від Блоку "Наша Україна — Народна самооборона" 51-річний Анатолій Гриценко розлучився заради шлюбу з журналісткою Юлією Мостовою, 40 років. Вона є заступником головного редактора газети "Дзеркало тижня". Одружилися 2002-го.

З журналісткою Мариною Чаусовою, 48 років, одружився нардеп-"регіонал" Анатолій Кінах, 54 роки. Вона була його прес-секретарем, а перед цим працювала в прес-службі очолюваного ним Союзу промисловців і підприємців. Екс-прем"єр Євген Марчук, 68 років, також оженився на своїй прес-секретарці Ларисі Івшиній, 48 років. Із 1997-го вона є головним редактором газети "День". Лідер Української народної партії 57-річний Юрій Костенко теж пішов від дружини й оженився на радіожурналістці Ірині Перешило, 44 роки.

Зараз ви читаєте новину «Петро Симоненко розлучається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі