пʼятниця, 26 серпня 2011 00:15

"Опозиціонери вирішують власні проблеми"

Експерти про святкування 20-річчя Незалежності в Україні.

Костянтин Матвієнко, 44 роки, експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика":

— Влада боїться сама себе. Місцеві чиновники думають: начальство побачить, що в регіонах були масові протести, і зробить організаційні висновки. Це радянський переляк бюрократії.

Так само перестрахувалася столична влада — намагалася заборонити акції на центральних вулицях. Це надмірний захід, як і концентрація спецназівців. У результаті картинку про сутички опозиції з міліцією із задоволенням показували російські телеканали. А можна ж було дозволити пройти людям по Володимирській до Михайлівського собору.

За логікою опозиція діяла правильно — нагадувала про себе. Але до 20-річчя Незалежності вона прийшла безпорадною і жалюгідною. "Свобода Тимошенко" — це слабке гасло. В Україні чимало серйозніших проблем. Але опозиціонери їх не озвучують. Натомість вирішують власні — то роз'єднуються, то об'єднуються, створюють якісь комітети.

Євген Золотарьов, 38 років, політичний експерт:

— Як для такого ювілею влада продемонструвала низький рівень креативності та ідейного наповнення святкування. Заходи були блідими і лубковими.

Вразила й опозиція — своєю істеричною і провокативною тональністю. Вона не виглядала солідною альтернативою владі. Зате людей у вишиванках було в десяток разів більше, ніж минулими роками.

Кількість міліції й заборони акцій цього дня видавалися абсурдними. Але влада була не агресивною, а безпорадною та переляканою.

Зараз ви читаєте новину «"Опозиціонери вирішують власні проблеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі